Kritiken mot SVT:s Erika Bjerström visar hur omöjligt det är att kritiskt granska Greta Thunberg.

Greta Thunberg på resa över Atlanten Bild: instagram

“En av de få svenska journalister som öppet har vågat yppa ett kritiskt ord mot klimataktivisten Greta Thunberg är SVT:s klimatreporter och tidigare EU-korrespondent Erika Bjerström. Vid flera tillfällen i samband med klimattoppmötet i Madrid i början av december vågade Erika Bjerström ifrågasätta Greta Thunbergs motiv för hennes klimatkamp.”

Elisabeth Höglund

Läs i hennes blogg


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

5 tankar på “Kritiken mot SVT:s Erika Bjerström visar hur omöjligt det är att kritiskt granska Greta Thunberg.

 1. Per Lundberg

  Din tolkning av situationen kan vara felaktig. Det som hänt visar att man får kritik när man kritiserar Thunberg på just det sättet som skedde. Jag uppfattade det som en rätt onödig och polariserade vinkel, att sätta vänsterstämpel på klimatengagemang.
  Man kan inte veta hur det hade blivit ifall Thunberg kritiserats på ett relevant och sakligt sätt.

  Svar
  1. Tomas Beer

   Varför måste man kritisera en person som har som mål och vision att i sitt unga liv kämpa för oss och för klimatet .
   LÅT HENNE VARA IFRED
   MVH TOMAS BEER

   Svar
 2. Ove Persson

  Hur i hela friden kan man bara vara vänster då man med bävan ser hur det globala klimatet på bara ett par decennier har blivit akut. Flera industriledare har numera insett att nu är det dags att ta vetenskapen på allvar och gå från ord till handling. Allt som handlar om klimat, rättvisa och fördelning stämplas oftast vänster- kramare. Ove (ej part.politisk medl.)

  Svar
 3. Roar olsen

  Hun blir kritiserat for hun kommer bare kritik av, ting som har gjort AT hun har det bra.
  Icke noe Hva hun skal göre for å göre klima bettre. Ohe hvem har ödelagt hennes barndom som
  Hun skrek ut i FN.

  Svar
 4. Danforberg@gmail.com

  Läs Jakob Nordangård bok doktorerat på lindköpings universitet https://www.bokus.com/bok/9789151907505/rockefeller-en-klimatsmart-historia/ han berättar hur klimathotet initierats och avsikten med att angagera barn. Jag har som privatperson följt detta i många år det krävs en ansträngning. Sedan är det lätt att genomskåda IPCC agenda är en konstruktion och inte särskilt vetenskapligt grundad. Samt det finns en mycket stort fördömande kollektiv beteende i Sverige gentemot vetenskapsmänn/kvinnor som vill framföra andra vetenskapliga fakta.
  Mvh
  Dan

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *