Välfärden ett minne blott?

”Om inte integrationen av de nyanlända lyckas bättre, riskerar i förlängningen det sociala kitt som gör ett demokratiskt välfärdssamhälle av vår typ möjligt att vittra sönder”,skriver Tommy Möller professor i statsvetenskap.

Är det något vi vet så är det att vårt land genomgått så pass stora förändringar tillföljd av den omfattande invandringen att vi tvingats ta adjö av det många av oss känner igen som Sverige. 

Vi vet också att det här har sin drivkraft i rödgröna politikers “politik” önskan om att sudda ut gränserna mellan länder, ekonomi och levnadsstandard. Och inte minst också i att hålla SD utanför inflytande. Om något av det här ens kan kallas för politik är fråga för sig. 

Numer agerar rödgröna politiker som de värsta tänkbara kohandlare. De använder sina väljares röster som om de vore något de kan laborera med precis som de vill utan konsekvenser. 

Kommer kriserna i samhället bestå? Kommer den politiska låsningen det? Sannolikt ja. “Problemen inom sjukvården och skolan, kommunernas ökade kostnader för försörjningsstöd, bostadsbristen och inte minst den accelererande gängkriminaliteten – alla dessa problem och några till har av SD kopplats samman med invandringen. Partiets stöd för sin verklighetsbeskrivning lär knappast minska när det uppfattas som att regeringen inte alls ser sambanden. Stefan Löfvens intervjuer eller uttalanden i ämnena visar oss att man inte förstått eller ens vill förstå. 

https://www.varldenidag.se/ledare/kan-sveriges-valfard-besta-under-20-talet/reptag!YyQV1tHWfg0imJD6pOnyOA/?fbclid=IwAR1nC5Z0Cdkk-ngc45P1RJFdV6Z8dj_EFP4Kz-R0O-2JTw1gJPHYmWN4JWs

https://www.di.se/debatt/invandringen-har-andrat-svensk-politik-i-grunden/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *