Desinformation om hatet mot svenska judar? 

I direktsändning stod igår Ingrid Lomfors (historiker tillika överintendent) för “Forum för levande historia” i Aktuellt och talade med en ung judisk man som föreläser i skolor om antisemitism. De pratade bland annat om att han inte kan föreläsa på vissa skolor. Reportern valde dock att fly undan från att fråga vad det beror på, sannolikt eftersom det idag inte i huvudsak är nazister som är förövare utan extrema muslimer. Det är att undfly ett stort problem men också att sprida en viss desinformation. 

Vi har faktiskt kunskapen. Länge har det berättats sagor från vänstern om 1930-talets återkomst. Vänstern har därmed givit NMR ett för stort utrymme i relation till sin storlek och betydelse i svensk media. NMR är snarare en lus än den varg man ropar efter. 

Judar i Sverige blir allt mer utsatta. Det har Judiska församlingen och svenska judar vittnat om många gånger. Det rör sig om antisemitiska myter som hänger kvar, men också om islamister som flyttat fram sina positioner.

Och vilken plattform vissa av dem givits att agera utifrån. Socialdemokraterna bereder deras väg välvilligt. Inom S kan radikalslamistiska individer komma samman under en konspiratorisk världsbild om judar, som frodas och växer sig allt starkare. Dessa miljöer präglas ofta av en världsbild där judarna är en del av en illasinnad maktelit.

Arbetarrörelsen och vänsterrörelsen väljer att blunda, liksom Aktuellt i gårdagens program, som inte vill erkänna att det i många länder i Mellanöstern finns en stark antisemitism, och därav människor som blir uppväxta med det, inte bara hat mot Israel utan mot alla judar.

Socialdemokraternas undfallenhet mot antisemitism i Sverige och inom det egna partiet är kanske det allra värsta. Det har pågått i så många år. Exemplen är nu så många – från antisemitiskt språkbruk till socialdemokratiska statsråd, riksdagsledamöter, kommunalråd och aktiva i ungdomsförbundet som antingen uttrycker sig antisemitiskt eller agerar på ett sådant sätt, att det borde vara åtalbart. 

Det börjar bli allt svårare att undvika frågan om vänsterrörelsens negligering av antisemitism. Man kan inte å ena sidan visa handlingskraft mot “islamofobi” medan man å andra sidan gör allt för att negligera den växande antisemitismen inom en viss grupp. 

Socialdemokraterna är självfallet inte ett antisemitiskt parti men de vill heller inte göra något åt antisemitismen i det egna partiet, tvärtom. De sluter istället samarbetsavtal med Muslimska Brödraskapet som upprepat avslöjats med att hylla religiös diktatur.

Det är också helt orimligt att myndighetspersoner, personer som jobbar ute i skolor samt en reporter på Public Service låtsas om som om de inte har den blekaste aning om hur det faktiskt ligger till med antisemitismen i Sverige. 

För mer läsning, klicka här: http://projektsanning.com/?s=hatet+mot+judar


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *