2940: Spökbilder

Av | februari 8, 2020

Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi vill se Ann-Sofie Hermansson fälld för grovt förtal, i andra hand förtal. Detta då hon, enligt Doubakil och Abdullahi, kränkt deras trosbekännelse. Bild: Anders Ylander

I den intressanta rättegången angående Hermanssons förtal uppbjuder regissören America Vera-Zavala såväl yttrandefrihet som islamofobi i en något tveksam drapa (GP). Att avslöja islamister avfärdar hon: ”Väldigt ofta så framstår de som om de jagar spöken.” Hon åberopar en forskningsartikel men kvarstår hur hon har fått fram ”väldigt ofta”. Och det torde vara klart att det har framkommit en hel del graverande avslöjande.

Sedan åberopar hon censur och yttrandefrihet: ”Censur, förbud och påtryckningar för att stoppa muslimers yttrandefrihet.” Men det hon anför är bara exempel på yttrandefrihet. Något förbud mot detta kan man inte se. Vad hon talar om är olika arrangemang och de åsikter som framförs från olika sidor. Det finns naturligtvis inte någon generell rätt att få något framfört genom någons försorg.

För några år sedan hade Vera-Zavala haft andra vindar i ryggen. Nu är det kärvare att försvara islamistiska sympatier.


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *