Chris Forsne på Ledarsidorna: Det franska tillståndet

Av | februari 9, 2020

Emanuel. Macron. © Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se®

Mila, en sextonårig fransk skolflicka har uttalat sig negativt om islam på Instagram och får nu utstå dödshot. Feministerna tiger. Det officiella Frankrike tiger. I Nationalförsamlingen lade en parlamentariker nyligen fram ett förslag om att föräldraledigheten vid ett barns död ska utsträckas från 5 till 12 dagar. Ansvarig ministers kommentar var att det skulle bli ekonomiskt skadligt för arbetsgivaren. Reaktionen blev så våldsam att president Macron fick gå in personligen och be sina partikamrater visa lite medmänsklighet… Vad händer egentligen i Frankrike?

Chris Forsne

Ledarsidorna


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *