Jonas Sjöstedt, vilse i pannkakan. Samtidigt vågar man snart inte längre åka buss.

På twitter skriver Jonas Sjöstedt: “Dramatisk ökning av priserna på kollektivtrafik. Det borde istället vara billigt, helst gratis, att ta bussen, lokaltåget, t-banan eller spårvagnen. Det hade gynnat klimatet och de med låga inkomster. En grön omfördelning.

https://twitter.com/jsjostedt/status/1226403191039971330

Vem bryr sig om grön omfördelning när det handlar om att riskera livet? Nu är väl ändå viktigare att värna medborgares frihet och rätt till trygghet.

I Malmö vågar man snart inte längre åka buss. Lag och ordning hör till statens mest grundläggande ansvar och är något som våra folkvalda aldrig får ducka för. Ändå gör de det, eller verklighetsfrånvänt pratar om grön omfördelning där står otrygghet råder. Jonas Sjöstedt behöver ju inte oroa sig. Det är väl därför han inte ser vad som händer.

Jag är också trött på övriga riksdagspartier som bjuder över varandra i frågan om att utöka polisens ekonomiska resurser. För att minska otryggheten krävs mer, modiga politiker och bättre lagstiftning – nu.

Oron för brott, inte minst risken för att utsättas för en skjutning på allmän plats måste tas på största allvar oavsett den faktiska risken att utsättas för brott.

Att många nu är rädda i Malmö för att åka buss, röra sig ute om kvällarna påminner oss om att staten inte klarar sitt grundläggande uppdrag.

Nu handlar det inte längre enbart om en kamp för att få kriminella bakom lås och bom, utan framför allt för om övriga Malmöbors frihet.

https://www.aftonbladet.se/a/OpBROE


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *