2942: Kommande bok om terror och konst

Av | februari 10, 2020

»Om et værk er kunst eller ej, afhænger hvordan kunstverdenen udtaler sig om det pågældende værk,« siger Lars Wilks.
Foto: Martin Sylvest Andersen

Genom åren har det blivit en del att göra i Danmark. Det senaste projektet är boken om hur terror behandlas i konsten. Min uppgift har varit att skriva om bildkonsten. Tillika tog jag mig an musiken eftersom ingen annan av de andra författarna har berört denna. Dessutom har jag gjort några illustrerande teckningar.

Berlingske har gjort en intervju med mig men det är en artikel som är låst. Det handlar om huruvida terroraktiviteter i sig kan ses som konst. Jag menar att det är möjligt men det torde inte finnas mer än ett exempel och det är 9/11. Jag utgår naturligtvis inte ifrån någon egen bedömning utan hur konstvärlden ser på saken. Och det finns ett rätt stort antal röster från prominenta delar av konstvärlden som menar att 9/11 är ett konstverk. Någon konstnärsidentitet finns inte bakom detta fruktansvärda drama men det är inte nödvändigt. Konstvärlden kan fritt uppfinna verk utan något särskilt behov av medveten konstnär. För den intresserade kommer boken att bli tillgänglig från den 2 mars. Mer information kommer.

Den 5 mars är det premiär på den danska filmen ”Krudttønden” i Köpenhamn.


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *