Alex Schulman förstår inte varför lyxkryssaren ligger i karantän utanför Yokohama. #Det är som ett vridet slags hunger games att låta dem sitta inlåsta på kryssningsfartyget.”

Av | februari 10, 2020

Alex Schulman orerade för några dagar om lyxkryssaren som ligger i karantän utanför Yokohamas kust. Schulman kan inte förstå att fartyget ligger i karantän och att karantän-tiden förlängs för varje person som insjuknar på lyxkryssaren. Han menar att detta är så vridet att det känns som fiktion. Schulman menar att denna lyxkryssare nu är som ett fängelse där passagerarna inte får umgås med varandra, att de får sin mat serverad av någon i besättningen som sen försvinner innan någon av passagerarna hinner få prata med denna.

Han menar att detta är som ett vridet slags hunger games, där den enda vägen ut är att bli sjuk. Schulman menar att detta är en levande mardröm och att han inte kan förstå varför dessa passagerare blir behandlade på detta vis.
Han skriver att han själv inte är det minsta rädd för Coronaviruset, men han medger att han inte vet om det gör honom dåraktig eller förnuftig.
Man borde känna sig förbluffad över Schulmans text, men det är man inte, man vet att den stackars Schulman inte är som andra. Man vet att han inte lever i samma verklighet som alla andra.

Man förstår detta när man läser dagens nyheter där de meddelar att ytterligare 60 personer har testat sig positiva för Coronaviruset det senaste dygnet och att det nu är 130 smittade på lyxkryssaren.
Så Schulman, är det inte dags för dig också att börja känna dig orolig för denna smitta?
Skrämmer inte de siffrorna dig så kanske de globala dödssiffrorna för viruset skrämmer dig lite så att du slutar skriva sådana krönikor som den du skrev om lyxkryssaren. För nu är den siffran större än sars-utbrottet, nu är där 910 döda och ännu är där ingen som ser slutet på smittan.

Idag rapporterar Kina att den officiella siffran för insjuknade i Kina är 40 171 personer, det inkluderar Macau och Hongkong.
Så vore det inte snyggt av dig herr Schulman att ta detta på allvar och sluta bagatellisera smittan?
För även om den kanske inte ännu kallas för en pandemi så vet varken du eller jag om eller när den utvecklas till en sådan och då är det väl ändå bättre att de sätter en lyxkryssare i karantän än att de släpper ut smittan fritt i en storstad som Yokohama eller för den delen någon annan stans.

Och att du Schulman sen inte visar någon rädsla för denna smitta visar nog mest på din naivitet än någon dumhet eller något förnuft. För att som du, verkar tro att du är immun för att drabbas visar endast på att du liksom i många andra frågor är så naiv att det övergår till dumhet. Så än en gång Alex Schulman sluta upp med att skriva sådana här krönikor där du framställer dig som bättre vetande än myndigheterna som bestämt detta. För det framställer dig bara som om du är dummare än vad du nog i verkligheten är.

https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/spokskeppet-ar-en-levande-mardrom/
https://www.expressen.se/nyheter/smittan-sprider-sig-pa-lyxfartyget-130-sjuka/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *