Inte en skattekrona ska sponsra islamism!

Av | februari 10, 2020

Magnus Ranstorp ställer sig frågan: Varför asylsökande som ska lära sig svenska ska fållas in i ett religiöst studieförbund – Ibn Rushd – som Professor Erik Amnå i sin utredning benämner har en ”tolkningstradition med ideologisk anknytning till Muslimska brödraskapet”.

Det är i allra högsta grad en berättigad fråga. Det borde vara oacceptabelt, liksom det borde vara oacceptabelt att Ibn Rushd först 27 miljoner i bidrag från Folkbildningsrådet. Sen ett antal miljoner från olika kommuner. Som nu toppas det med ytterligare skattemedel från Länsstyrelserna. Mer tillgång till samordningsnummer (som ger fler ”unika deltagare” som i sin tur ger berättigande till mer statsbidrag framöver). https://www.facebook.com/magnus.ranstorp/posts/10162895470005463

Ledarsidorna har förtjänstfullt visat oss att det just är Folkbildningsrådet som är det största problemet och hotet mot det demokratiska uppdrag de är satta att förvalta och vidareutveckla. Det är de som gjort Ibn Rushd utveckling tills idag möjlig. Ibn Rushd är bara toppen på ett isberg av avsvärt vidare problem.

https://ledarsidorna.se/2019/10/studieforbundet-ibn-rushd-folkbildningradet-visar-sig-vara-det-storsta-problemet/

Det nämns inte av Ranstorp, att det också i grunden handlar om islamister. 

Det är faktiskt helt oacceptabelt hur islamister i Sverige under så lång tid fått bygga upp en ekonomi och därmed flyttat fram sina positioner. Allt detta tack vare offentligt stöd från staten. 

Islamismen är ett allvarligt ett hot mot Sverige och vårt fria liv. Den hotar hela vår demokrati. Vid det här laget har nog de flesta förstått att islamismen står i direkt konflikt med vårt samhälle, eller menar man att idén om att staten ska underställas Allah, är förenligt med vår syn på vårt samhälle? Ja så kan man ju tolka alla de miljoner Ibn Rushd får av staten.  

Överallt i världen där islamister ges inflytande ser vi hur friheten begränsas. Men det kanske är så att vi måste prata fikon-språk med rödgröna politiker. Det vill säga, att berätta om hur ett separat muslimskt civilsamhälle inte är förenligt med ett samhälle som håller samman. 

Bergriper man inte att unga asylsökande kanske aldrig får en vettig chans att integreras i vårt samhälle.

Hur ska vi någonsin kunna vila på de goda traditionella värderingar som historiskt gjort vårt land starkt, om islamister ges mer och mer inflytande? 

Det handlar om våra västerländska värderingar och värden som religionsfrihet, demokrati och jämställdhet. Värden alla i det här gudsförgätna landet borde vara rädda om. 

Jag kommer aldrig kompromissa om detta i mina texter, ej heller vika ner mig för islamismen. Jag kommer göra det jag kan för att motverka islamism, hedersförtryck och parallellsamhällen. Inte en skattekrona ska sponsra islamism!

myNewsdesk


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *