Migrationsverket prognostiserar ett ökande asylsökande under 2020

Av | februari 10, 2020

Idag kom en rapport från Migrationsverket där de skriver upp prognosen över antalet asylsökande i år. De som väntas kommer framförallt att komma från Syrien och Sydamerika. I den tidigare prognosen låg på 21 000 nu så tror de att det ska komma 23 000 asylsökande personer under 2020.
Migrationsverkets planeringschef Henrik Holmer säger: “Det är en ganska marginell ökning.”
Han understryker dock att alla prognoser är förknippade med osäkerheter och att det är mycket svårt att bedöma utvecklingen i olika delar av världen.

Nu hoppas jag att den minnesgode kommer ihåg vilka prognoser samma verk gav det svenska folket 2015. Då prognostiserades att det skulle komma 64 000 asylanter.
Men hur många kom det?
Jo, nästan 163 000. Det blev alltså nästan 100 000 fler än vad verkets prognos var.
Så nu när de skriver upp prognosen, tror de att vi ska tro på denna?
Eller är det bara för att förbereda oss och riksdagen för nästa migrationsinvasion?

När då Henrik Holmer får frågan om hur stor är risken att ni underskattar läget?
Så svarar han med: “Det här är vår bästa bedömning, men risken är relativt liten.”
Men var det inte samma sak de gjorde 2015, när de mitt under året skrev ner prognosen då det inte kommit så många under våren?
Migrationsverket har nu sett ökade migrantrörelser längs den östra Medelhavsrutten till Grekland, men trots det så tror de inte på att migranterna ska öka med mer än 1 000 personer.

Det står i prognosen att antalet syrier som anländer till Grekland är fortfarande högt och var klart högre under andra halvåret 2019 jämfört med motsvarande period 2018 och 2017. Där står också att antalet migranter som rör sig på Balkanrutten har ökat, men trots det så börjar de inte varna svenskarna för detta mer än genom en prognos.
Man frågar sig varför de inte gör det, varför de inte förvarnar riksdagen om vad som nu kanske kommer att hända igen?

Är det möjligen så att de är rädda att samma situation som var 2015 kommer att upprepa sig, är det därför de inte vill varna starkare?
I så fall hoppas jag att riksdagen nu tar sitt ansvar och säger att det behövs ett totalt stopp för migrationen, för det är vad Sverige behöver. Kommunerna går på knä på grund av dem migration som kom 2015 och så länge de gör det behövs ingen ny migrationsinvasion.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fler-asylsokande-vantas-i-ar-1?fbclid=IwAR0J3ziwlLT-9YFT2_8nl_-wACoPs7TiyJV-eoeRKOaRI2cu9H_JhYUAKN8

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *