Jan Lindberg till Sveriges ansvariga politiker: Kan ni verkligen sova gott på natten när ni offrar en hel generation”?

Av | februari 12, 2020

Kunciil Nur, Issa Abdulrahman och Abdi Faisal, dömda för rånvåg i Lund 2017

Jag skrev för ett tag sen att jag skulle ligga lågt ett längre tag p g a min hälsa. Jag ljög! Mina problem är ingenting mot det som tusentals ungdomar får genomlida dagligen.

De senaste veckorna har jag läst den ena skrämmande beskrivningen värre än den andra om hur våra svenska barn, flickor och pojkar, behandlas av ungdomar som vi har gett en fristad i vårt land.

Jag kan inte längre stillatigande sitta och ta del av hur stackars flickebarn skändas, våldtas och får sina liv förstörda. De döms av våra blundade politiker till ett liv i rädsla och otrygghet med sömnproblem och psykisk ohälsa förutom de rent fysiska skador de ådrar sig medan gärningsmännen i många fall, alltför många, döms till ungdomsvård och några 100 timmar samhällstjänst. De får också oftast stanna kvar i landet.

I det senaste fallet jag tog del av säger dessutom polisen i en kommentar att “det som hänt inte är någon fara för allmänheten och ingen person har kommit till skada”. Det är så hånfullt och nedlåtande mot offren att man undrar hur de här människorna egentligen mår som kan uttala sig så. Kan de verkligen sova gott på nätterna?

Sen har vi rån och misshandel mot unga barn, ofta pojkar, som blir förnedrade, slagna och slutligen urinerade på. Det är en så vidrig upplevelse att ingen människa borde få utsättas för en så grov psykisk och fysisk misshandel. Man kan knappast sätta sig in i vilken rädsla och otrygghet det skapar. Det sätter förmodligen spår för livet.

Samhället med politiker, polis, socialtjänst, journalister men också stora delar av vuxenvärlden som blundar för detta sviker en hel uppväxande generation genom att titta åt andra hållet och förneka problemet.
Alla är medvetna om var problematiken ligger men p g a politiska låsningar så offrar man hellre en hel uppväxande generation för att inte förlora makt och anseende.

Vid det här laget har förmodligen de flesta och även de mest inbitna försvararna av den förda migrationspolitiken börjat inse att vårt samhälle förändrats för lång tid framöver. Våldet och de ekonomiska nedskärningarna börjar slå till med full kraft inte bara i de stora städerna utan också i tidigare “sovande” småsamhällen.
Ingen kommer längre undan.
Våldet har blivit en del av vår vardag och är här för att stanna.

Ansvariga politiker och mängder av journalister vägrar dock in i det sista att erkänna det som alla andra nu vet och många varnat för i många år. Varför undrar man kanske? Jo, prestigeförlusten skulle bli enorm, av en dignitet som skulle få huvuden att rulla och därför fortsätter förnekelsen.

Jag tror knappast dom läser detta men jag har en fråga till ansvariga politiker, Löfven, Johansson och Damberg. “Hur länge har ni tänkt vänta innan ni börjar sätta in åtgärder för att vända den här utvecklingen? Hur många tusentals ungdomar och kvinnor ska få sina liv förstörda innan ni erkänner ert misstag med den förda politiken?
Och sist men inte minst, vill ni på allvar att det ska växa fram medborgargarden i vårt land? Hur länge tror ni att föräldrar, syskon och anhöriga stillatigande ska sitta och se på hur våra ungdomar förnedras, misshandlas och får liven förstörda?

Kan ni verkligen sova gott på natten när ni offrar en hel generation”?

Jan Lindberg


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

18 reaktion på “Jan Lindberg till Sveriges ansvariga politiker: Kan ni verkligen sova gott på natten när ni offrar en hel generation”?

   1. Laila

    Tack för det du skrivit Detta har blivit vår land idag.Men man ska berätta sanningen som du gjort. Min fråga blir, när man har åsikter om saker o ting så ska man väl ha en åsikt hur kan vi ändra på det. skicka utländska (svenska) hem till sina forna krigshärjade länder? Ska regeringen utbildas till poliser? Jag måste erkänna att jag inte förstår vad som behövs göras, kan eller mer pengar till? Vem eller vilka ska göra vad+ Jag är gammal o numera röstar jag inte på något parti, för vi får aldrig tillbaka vårt Demokratiska Laglydiga land . Vi har blivit ett laglöst land utan ordning o reda.En åsikt har jag ALLA som kommer hit ska lära sig SVENSKA O SVENSK LAG.SAMT VÅRA SEDER . Kanske på ett år gammal som ung

    Svara
 1. Elmi

  Det du säger är sant. Men vilken generation menar du (typiskt/vit/svensk)ungdomar eller ?jag är 16 år gammal och jag har bott har i sverige for nästan 2 år nu sedan 2018 februari,jag tror att vad stefan löfven försöker göra är ett multikulturel sverige som USA men jag också som Somali skulle ha tänkte mer än två gånger att låta någon kom till mitt hemland och göra ändring men jag också vet att det är inte alla som är galna och har “gang” mindset du vet.Excuse my svensk.så det ta tid for de att låta som svensk och bli en del

  Svara
  1. Jan

   Tack för svar Elmi. Det jag avser är din generation. Den uppväxande generationen. Det är ni som är och blir dom stora förlorarna på svensk politik. Vilket ursprung eller var man kommer ifrån saknar betydelse. Alla blir förlorare i slutändan då grupper ställs mot varandra. 🙏

   Svara
 2. Mats karlsson

  Äntligen någon som ryter till.
  Det daltas på tok för mycket med de rötägg som t o m rånar småbarn, o vet de kommer undan pga de är under 18.
  För h-vete börja statuera exempel, det pratas nu om fotboja för ungdomar.
  1 steg åt rätt håll men allvarligt talat “tror myndigheterna” det avskräcker?
  Problemet ligger djupare, kulturella skillnader, noll respekt för andras saker o kvinnoförtryck man har med sig från sitt hemland.
  Det är som det ALLTID varit, de som sköter sig hör man inget från.
  Rötäggen får hålla på o myndigheter tycker synd om dom då de haft dålig uppväxt.
  Jag blev misshandlad sexuellt utnyttjad och haft en uppväxt jag inte ens velat “min värsta ovän” fått uppleva.
  INTE f***n misshandlar jag någon för det, eller våldtar.
  När ska politikerna o myndigheter VAKNA???
  Gör skäl för era Löner Fallskärmar o förmåner NI SJÄLVA ser till ni får.
  Jag hade också kunnat stå i en sandlåda säga han/hon började, de sa, de gjorde.
  Dagens politik är mer smutskastning av andra partier ÄN gå ihop göra något åt problemen vi har i landet.

  Svara
  1. Jan

   Mats. Tack för svar. Jag kan bara hålla med om att man både behöver ställa större krav och skärpa straffen. Dessutom sänka straff åldern. 🙏

   Svara
  2. Ki Kollbrunner

   Vi är tacksamma för allt som skrivs. Många har länge skrivit varje dag.. Men vi måste bli fler.. När regeringen och polisen försöker hitta på orsaker och ursäkter är vår hopp SD, dt enda partiet inne i Riksdagen, som vågar kalla saker för sitt rätta namn och vi .. folket.

   Svara
 3. Jan

  Tack för svar Elmi. Det jag avser är din generation. Den uppväxande generationen. Det är ni som är och blir dom stora förlorarna på svensk politik. Vilket ursprung eller var man kommer ifrån saknar betydelse. Alla blir förlorare i slutändan då grupper ställs mot varandra. 🙏

  Svara
 4. Torbjörn

  Självklart så sover de gott om nätterna. De drabbar ju inte dom. Befinner man som politikerna inom en skyddad verkstad så kan de fullständigt skita i hur vanligt folk drabbas. Och troligtvis har de målet att få många av dessa “idioter” till valboskap. De måste ju importera väljare numera. Många Svenskar har genomskådat deras politik, och vill inte längre acceptera den tidigare hjärntvätten. Så vad ska de göra för att fortsätta att få väljare. Jo, stoppa huvudet i sanden och låtsas som ingenting händer.

  Svara
 5. Olga Sjoeberg

  Det kanske inte hjälper men
  De där 3 på bilden står där och ser nöjda ut.
  Ta av de jackorna, kläderna de har snott åtminstone. Sätt på de chip så polisen kan hålla reda på de tills de blir utvisade från vårt land. Mänskliga rättigheter ska upphöra gälla för förövare som de här är när de har kränkt andra. Ung eller inte. Basta

  Svara
 6. Berra Fors

  Socialdemokraterna och Moderaterna har förstört Sverige totalt med sne vridna politik.

  Svara
 7. Monica Rydkvist

  Helt rätt, man mår inte bra av våldtäkter och våld och förnedring i längden ,förutom sömnlösa nätter,så kan det dessutom leda till posttraumatisk stress. Och det där är inget vidare att gå igenom det heller, för ingen tar oss på allvar som gått igenom skiten. Det är vi som står där med skammen och ingen lyssnar. Men förövaren får sig en klapp på axeln, och orden gör nu inte om det. Skam är vad det är, politik eller ej , det är väl dags att byta ut de som sitter där och släppa in människor som lever i verkligheten.

  Svara
 8. Pingback: sosseriet vädjar om förlåtelse förståelse och påstår att strängare straff för kriminella inte är lösningen – Hexanmexan "shake my hand?"

 9. B. Sandberg

  Du är det hela på spåret, just med rädslan att det hela ska avslöjas.
  Vem vill stå där när vinden vänder och fakta slår dig i ansiktet och drevet går igång. Och vad gäller medborgargarden så känner jag ex antal farsor som inte skulle tveka en tusendels sekund om detta drabbade någon av deras nära och kära, så det kommer att hända, vare sig vi önskar det eller inte.

  Svara
 10. Ingalill

  Detta brev du skrev Jan,var så himla bra.Det är precis så det är.Det finns lagar som måste ändras NU!! Att upplösa medborgarskapet och utvisa de ungdomarna och deras familjer.För har dom inte nån koll på sina egna barn,har dom inte längre i vårt land att göra.Dom borde vara glada att dom har,bostad och bidrag när dom inte hade nåt från början.
  Snart blir det medborgargarden här i landet,för det finns inget skydd mot detta klientel som smutskastar svenska medborgare.

  Svara
  1. Carl den 12

   Gött att det finns folk som inte är helt och hållet pasiviserade och radiostyrda kvar i detta land som politiker glömt🙏

   Calle prisar gud att det finns gott folk som ni, som är med och inte låter era röster vara tysta.
   Till er Rosenbads sk och övriga politiker ute i landet: Börja arbeta NU, eran semester är över…………………..
   Vi kräver att få ha det gott och leva kvar här, som våra förfäder arbetade för och som ni varje dag tar ifrån oss !

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *