LÄSVÄRT i Expressen. Kulturkrig orsaken till SAS historiska magplask

Av | februari 12, 2020

Att inte en enda av dem som varit inblandade i SAS-filmen har förmått att förutse reaktionerna gränsar till tjänstefel – men är också ett bevis för den bubbla dessa människor verkar i, skriver Peter Karaszi.
Foto: JOHAN NILSSON/TT

“Lanseringen av SAS-filmen, och hanteringen av kritiken, är det största kommunikativa magplask jag sett under mina nästan 40 år i PR-branschen.

Hade de verkligen ingen target group utanför Hornstull de kunde testa filmen på innan släpp? skriver PR-experten Peter Karaszi.

Hur kunder det gå så illa? Minst 50 personer, antagligen fler, har varit involverade i produktionen av filmen och på beställarsidan. Att inte en enda av dem har förmått att förutse reaktionerna gränsar till tjänstefel men är också ett bevis för den bubbla dessa människor verkar i. De tror på fullt allvar att de gör rätt. Det är viktigare att framstå som ”rätt” och ”god” och göra ”utmanande” (deras eget ordval) politisk reklam som kanske vinner branschpris, än att stötta kundens affärer. En slags aktivism kan man säga.

Den ”krishantering” som följde gjorde saken etter värre. Rådet från mig hade i detta skede varit att låta debaclet bara självdö – inte pudla, inte försvara sig, bara krypa under täcket och blunda tills mardrömmen tagit slut.”

Läs i Expressen


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *