Ulf Kristersson (M): Nu gör han det igen, Stefan Löfven. Skyller ifrån sig. Men denna gång överträffar han nästan sig själv.

| 14 februari, 2020

I höstas menade han att ungdomar i Djursholm bar ansvaret för gängkriminaliteten. I en numera känd intervju i SVT vägrade han erkänna kopplingen mellan invandring och gängkriminalitet, och menade att han inte gjort något åt problemet eftersom han ”inte såg det komma”.

I en intervju i Expressen säger han nu att de grova ungdomsrånen – där gärningsmännen inte bara rånar offren på jackor och telefoner utan också förnedrar dem, kissar dem i munnen, skriker förolämpningar och filmar – att allt detta beror på att Alliansregeringen sänkte skatten för människor som jobbar.

Jag tar mig för pannan. Statsministerns djupsinniga analys är en ren förolämpning mot alla dem som går till jobbet varje dag, försörjer sig själva och betalar skatt. Och mot alla de ungdomar och familjer som har varit med om fasansfulla hot och rån, som sätter mångåriga spår i unga människors liv.

Vad detta i grunden handlar om är en oansvarig invandringspolitik och en totalt misslyckad integration. Där föräldrar inte tar ansvar för sina barn och ett samhälle som inte omedelbart sätter gränser för vad som gäller. Det vill Stefan Löfven inte kännas vid, än mindre gör han något åt det.

Han har nu varit statsminister i sex år. Det räcker nu.

Ulf Kristersson (M) på facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *