Socialdemokraterna fortsätter att sälja lotter på kredit till Sveriges fattigpensionärer trots tidigare kritik

Av | mars 3, 2020

“Imorgon ska det debatteras i riksdagens kammare angående Socialdemokraternas kontroversiella metoder att dra in pengar till partikassan – att sälja lotter på kredit till Sveriges fattigpensionärer och spelmissbrukare som många gånger hamnat hos Kronofogden som påföljd.

A-lotterierna ägs till 100% av Socialdemokraterna och startade redan 1956, men sedan 2012 bedrivs spelverksamheten av A-lotteriernas dotterbolag Kombispel. A-lotteriet är idag en ekonomisk förening och drar i runda slängar in 40–50 miljoner kronor årligen till Socialdemokraternas partikassa. A-lotterierna står även bakom skraplotterna Femman och Glädjelotten. Dotterbolaget Kombispel driver in mångmiljonvinster till partiets valkampanjer och partiarbete varje år och deras mest framgångsrika produkt heter Kombilotteriet som är ett prenumerationslotteri som omsätter runt 400 miljoner om året.”

Isabelle Eriksson

Läs artikeln i NB Nyhetsbyrån


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *