Oacceptabel röra – igen

Liberalerna, Centerpartiet, Vänsterpartiet är kritiska mot att Jimmie Åkesson delar ut flygblad med budskapet att Sverige är fullt vid Turkiets gräns mot Grekland. Och det får de förstås vara. Det är en väntat reaktion.

Lika väntat är att samma partier aldrig reagerar på Miljöpartiets utspel när dessa inträffar. Här har vi trots allt att göra med ett känslostyrt aktivistparti som aldrig lämnat det inledande dårpippistadiet. Notera gärna att samma dårpippiparti är det parti som styr migrationspolitiken i vårt redan splittrade land.

Åkessons val att åka till Turkiska gränsen är inte särskilt genomtänkt, det är min personliga åsikt. Men att han väljer att göra det är samtidigt förståeligt. Svensk politik är faktiskt inte att lita på längre, i synnerhet regeringen och MP, eller snarare relationen mellan MP och S.

Ta Morgan Johansson som i en intervju nu påstår att Sverige har ”en av de stramaste flyktinglagstiftningarna i EU” och att vi ”inte längre fungerar som en magnet för flyktingar”. Som alltid kommer Johansson undan kritiska följdfrågor. Ingen granskar det han säger för att se om han ljuger. I ljuset av det är det är inte så märkligt att SD agerar som de gör. De vill visa sina väljare att de gör det de kan.

Varför här det alltid SD som är problemet? Det i sig är ett större problem än deras agerande. Det är aldrig att MP som genom hela sin tid varit ett anti-parti präglat av olika aktivistgruppers krav på ännu mer, av vad det än gäller. Sverige har fått betala ett högt pris åt den särställning som givits MP, inte minst inom migrationspolitiken. Jag skulle gärna se att man förfasade sig lika mycket över C och MP. I synnerhet MP.

MP är ett parti som inte är så noga med hur migrationspolitiken finansieras, bara de får sin vilja igenom och framstår som humana. MP är ett parti vars politiker inte har några som helst problem med att agera aktivistiskt.

Även under förra mandatperioden hade MP stor makt över regeringens politik. Flyktingaktvisterna inom MP struntar högaktningsfullt i helheten, utan vill i praktiken lägga omfattande resurser och förmåner på en utvald ytterst liten andel av alla flyktingar. Alla andra ställs utanför MP:s guldkantade gåvor.

Alla aktivistgrupper som vill öppna Sveriges gränser ska ges rätt oavsett om aktivismens mål är förenliga eller ej. Därför har inte heller MP i regeringsställning klarat av att hålla rent kring grundläggande värden för vårt samhälle.

SD:s agerande må vara ogenomtänkt och smaklöst, men det påminner oss om att regeringen inte har nån linje i det som händer nu. Och kanske det beror på att MP:s stora inflytande över migrationspolitiken? Ett inflytande och en politik som faktiskt saknar täckning i verkligheten, som bortser från att Sverige inte klarar mer, som försöker tvinga alla andra att tro deras humanitet är det som kommer rädda människor utan några som helst konsekvenser för människors liv i Sverige. Deras godhetsbehov är ett behov som är farligt för varje samhälle. Och förödande för Sverige i sin helhet.

Låt oss inte glömma bort att MP är ett parti som inte ser en motsättning i att kalla sig feministiskt och att upphöja personer med täta band till turkiska fascister till statsrådsposter. MP är ett parti som inte drog sig för att likställa de hjältar som stred för Finlands frihet från kommunismen med IS-terrorister. Ändå är alltid SD problemet. Det är helt enkelt inte trovärdigt.

MP är ett aktivistparti som styr vår migrationspolitik. I det läge Europa befinner sig nu, borde det oroa mer än SD:s eller för den delen M:s, utspel.


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *