INSÄNDARE. Mia Melani: ÄR DET SÅHÄR VI TAR HAND OM VÅRA ÄLDRE?? 🥺

Av | mars 8, 2020

Det här är Lars Jonas Bertil Burman.
Han bor på ett serviceboende lite längre ner på min gata i total misär.
Det gick ett larm på gatan som aldrig slutade tjuta, ingen verkade bry sig eller ens titta ut. Efter en kvart klädde jag på mig och gick ut för att ta reda på vad larmet kom ifrån.

Ljudet ledde mig hem till Lars Jonas Bertil Burmans lägenhet i serviceboendet Skolörten 2 som drivs av Stockholms stad i Micasa fastigheters regi. Det som mötte mig är bland det värsta jag sett. Där satt han i sin rullstol, med bara ett ben i ett öronbedövande dån från brandlarmet som gått för att han glömt släcka cigaretter i köket. Det är helt mörkt, fullt av rök och det stinker i hela lägenheten.

Handfatet är fullt av bajs och lägenheten är totalt upp och ner. Han berättar att han inte duschat på en vecka och ramlat flera gånger och tryckt på larmet men fått vänta ca 4 timmar tills någon kommit. Han berättar att ingen bryr sig och att hans vän Sven-Bertil på våning 2 dog för 2 veckor sen. Han bad om hjälp att klippa ut dödsannonsen men det hade vårdpersonalen tyvärr inte tid med.
Ibland sover han sittandes i sin rullstol eller hasar sig över till soffan för att han inte får någon hjälp till sängen.

Jag berättar för honom att jag kommer anmäla detta, såhär ska ingen behöva ha det. Han tar mig i handen och får mig att säga att jag lovar det, flera gånger. Kom gärna tillbaka, dig kan man lita på ropar han från balkongen när jag går därifrån. Då har jag pratat med honom i ca en timme men fortfarande inte lyckats lokalisera något journummer att ringa.

Anmält via 114 14 och Trygghetsjouren för äldre som tog det vidare direkt samt gjort en IVO anmälan. Lars Jonas Bertil Burman har givetvis gett sitt samtycke till att jag publicerar dessa bilder.

PÅ RIKTIGT SVERIGE??
Jag vill aldrig bli gammal😭😭😭
DELA GÄRNA.

Mia Melani på facebook

Update: Organisationen vid din sida agerar nu akut i ärendet🙌🏼 Följ uppdatering här: https://www.facebook.com/viddinsidastockholm/


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *