Tino Sanandaji om Sveriges första Coronaupplopp

Av | mars 18, 2020

Nu har Sverige fått sitt första Coronaupplopp. Detta skedde efter ett misstänkt coronautbrott i Migrationsverkets förvar i Märsta, de andra intagna ville inte vara nära de smittade och angrepp därför personalen, som aktiverade överfallslarmet.

Aftonbladet: “En förvarstagen på Migrationsverket i Märsta konstaterades coronasmittad. Då uppstod ett upplopp mellan ett tiotal personer. Två anställda attackerades och ett stort polispådrag larmades dit. Flera polispatruller ryckte...

Efter att personen testats positivt uppvisade ytterligare två personer coronasymtom. Även dessa ska sitta isolerade, men har ännu inte testats för smittan. Ansvarig smittskyddsläkare bedömer att verksamheten på förvaret kan fortsätta som vanligt”

Hitintills under mars har antal asylsökningar förvånansvärt nog inte påverkats av epidemin och fortsatt i samma takt som förra året, och rentav ökat lite jämfört mot februari.

Idag införde regeringen tillfälligt förbud mot resor till Sverige, men gör undantag för “personer som är i behov av internationellt skydd”, som fortfarande får resa hit. I praktiken lär förbudet ändå minska asylsökningar då de flesta söker efter att rest hit.

En intressant fråga är om de aktivister som i flera år feltolkat asylrätten och påstått att det gäller de utanför Sverige anser att Coronaepidemin också bör skyddsbehov, där Sverige på samma sätt som ”klimatflyktingar” måste ta emot virusflyktingar om andra länders vård kollapsar. Eller kommer de att vara tysta med sina påhittade principer när det verkligen krisar?

Det blir också intressant att se om panik sprider sig till fler av Migrationsverkets anläggningar & vi tvingas stärka skyddet.

Tino Sanandaji på facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *