Johan Westerholm: DET KOMMER EN POST CORONA-DAG

Sliter med veckans artiklar. Dessvärre blir det minst två om Corona. Och det finns goda skäl för mig att jobba med dessa redan idag.

Det jag funnit är så pass allvarligt att jag känner att jag måste hämta andan mellan meningarna. Artiklarna kommer tjäna på att ligga till sig lite och få bort all känslosås.

En sak kan jag dock säga redan nu:

Ge f-n i att jaga Tegnell alltför mycket.

Folkhälsomyndigheten har gjort ett antal fel men dessa fel går att härleda direkt upp till den politiska nivån. Rakt in i ett departement. Rakt in i en specifik ministers tjänsterum där ansvarig minister själv tagit fram och vid sitt skrivbord skrivit under de dokument som förklarar varför FHM varit så luftlandsatta.

Jag tänker inte lämna regeringen i fred.

Det kommer en dag som Sverige befinner sig i ett post-Coronatillstånd.

Den dagen har jag en lång lista på vilka i regeringen som har ett explicit ansvar för varje enskilt sjukdoms- och dödsfall.

Post-Corona kommer. Var så säker.

Och ni kan vara lika säkra på att ansvariga ministrar nu gör allt de kan för att lägga dimridåer och efterjustera redan upprättade dokument.

Ni kan vara förvissade om att det pågår nu. As we speak. Något gör de när FHM, Socialstyrelsen och MSB står med journalisterna i timmar varje dag. Bland annat detta.

Ni kommer kunna vara helt förvissade om att ansvariga ministrar kommer möta all granskning, både nuvarande och kommande med

“Nu ska vi inte göra politik av det här”.

Men det är EXAKT det vi skall göra. Utkräva politiskt ansvar.

Som tur är har vi arvet efter Oxenstierna att luta oss på. Svensk förvaltningslagstiftning är stenhård. Och det finns tjänstemän som honorerar Oxenstierna och svensk förvaltningslagstiftning högre än de honorerar tidigare och nuvarande regeringar.

Johan Westerholm på facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

En reaktion på “Johan Westerholm: DET KOMMER EN POST CORONA-DAG

  1. Ulrika

    “Folkhälsomyndigheten har gjort ett antal fel men dessa fel går att härleda direkt upp till den politiska nivån. Rakt in i ett departement. Rakt in i en specifik ministers tjänsterum där ansvarig minister själv tagit fram och vid sitt skrivbord skrivit under de dokument som förklarar varför FHM varit så luftlandsatta.”

    Min fråga blir är Tegnell korrupt eller dum?

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *