Misstänkt farligt föremål vid Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm

Av | mars 22, 2020

Vid 5-tiden hittade en vaktpatrull vid Försvarets högkvarter på Lidingövägen på Östermalm i Stockholm ett misstänkt farligt föremål vid en av dina ronder. Klockan 6.40 så larmades SOS och i larmet står det att det finns ”överhängande fara”. Polis, räddningstjänst och ambulans är på plats och vid 7-tiden inväntade de det Nationella bombskyddet. Enligt uppgifter så rör det misstänkta föremålet sig om att vara ett paket och det ska ligga i buskar invid staketet. Polisen har spärrat av ett stort område och det inverkar också på trafiken o området.

Enligt uppgifter är Försvarsmaktens inte ännu inte utrymt, men beroende på vad Nationella bombgruppen säger så är det inte omöjligt att det sker.
Man ställer sig nu frågan vad dom är på gång?
Är där någon som vill göra läget i Sverige ännu mer osäkert än vad det nu är?
Eller är det så att paketet är ofarligt?
Oavsett är det en mycket allvarlig händelse då det rör Sveriges säkerhet. Speciellt nu i dessa Coronavirustider då polisens, räddningstjänstens och ambulansens tjänster kanske hade behövts på andra ställen.

Uppdatering: Bokstäver på paketet indikerar att det kan röra sig om explosivt ämne.

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/padrag-vid-forsvarsmaktens-hogkvarter-pa-ostermalm
https://www.expressen.se/nyheter/stor-insats-pa-ostermalm-omradet-avsparrat/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *