En vänsterskribents våta dröm, att Sverigedemokraterna ska försvinna i och med coronaviruset…

Av | mars 23, 2020

Lina Stenberg på Arbetet skriver i en ledartext idag att SD blir överflödiga i corona­krisens spår.
Men blir de det, och varför är det bara dem som blir överflödiga som Lina Stenberg så fint säger det?
Jo för i hennes värld så menar hon att just SD slår en split i det svenska samhället. Enligt henne så vill de montera ner demokratin.
Men vill de det, eller är det så att det bara är något som hon och den lilla åsiktsbubbla hon tillhör tror?
För jag vet inte att jag personligen hört någon inom SD uttrycka några sådana tankar. Det är väl då snarare Socialdemokraterna som inte lever upp till demokratins regler när de inte bjuder in just SD när de bjuder in övriga partier till samtal.

Lina Stenberg menar dock att det är Sverigedemokraterna som vill nedmontera demokratin och som bevis så tar hon upp det med att Jimmie Åkesson var i Turkiet och som hon menar “hånade nödsatta flyktingar” vid den grekisk-turkiska gränsen när han delade ut flygblad om att ”Sverige är fullt”. Och när dessa flygblad dessutom var signerade med ”svenska folket”, något som hon uppenbart inte håller med om. När sen Åkesson utvisades från Turkiet så fortsatte enligt Stenberg “hånet” av dessa “flyktingar” med att SD fortsatte sprida nidbildsberättelser om hotfulla muslimer, invandrare som begår brott och myglande asylinvandrare.
Men hur ser brottsstatistiken ut Lina Stenberg, hur många av dessa invandrare sitter inte i fängelse här i Sverige och hur många av dem sitter inte i sina före detta hemländer och lever på svenska bidrag?

När sen coronaepidemin övergick och blev en en pandemi, då förlorade Sverigedemokraterna sin legitimitet enligt Stenberg, För när allt annat än samhällets överlevnad läggs åt sidan, ja då blir “pseudofrågor” som deras ”invandringskritik” naturligt nog irrelevanta.
Men Lina Stenberg är det en pseudofråga att vara invandringskritisk, är det då inte en lika stor pseudofråga att vara för invandringen?
För man förstår att denna vänsterskribent tillhör den lilla skara som vill öppna sina hjärtan och riva alla murar för att släppa in alla till landet när man läser att hon menar att SD yrvaket vaknade upp när coronaviruset började härja. Att de skulle fått en härdsmälta när de förstod att de som tredje största parti inte längre vinner på att gå framåt med de vanliga “samhällssöndrande” frågorna.

Man frågar sig verkligen när dessa vänsterskribenter ska förstå att Sverige inte kan vara världens välfärdsko som alla ska kunna mjölka pengar ur?
För vad är det som säger att denna coronapandemi håller på så lång tid att det svenska folket glömmer bort 2015 och den migrationskris som du Lina Stenberg och dina gelikar skapade. Nu sluter SD liksom alla oppositionspartier upp bakom Löfven och hans regering i deras försök att mildra konsekvenserna av coronaviruset, men jag kan lova dig att när denna smitta avstannat så kommer migrationsfrågorna än en gång stå i centrum och kanske mer än innan om den svenska arbetslösheten ökar som experterna förespår. Då kommer inte din våta dröm om att deras relevans som parti försvinna.

Nä du Lina Stenberg, det kan nog vara så att det blir Socialdemokraterna som kommer att försvinna om de inte klarar av att reda ut den ekonomiska kris som kommer i kölvattnet av Corinaviruset. Och som du har mage att skylla Sverigedemokraterna för att försöka smutskasta och fördumma den ledande expertisen och ledarskapet just nu. De behöver inte ha någon hjälp till det, de klarar det alldeles utmärkt själva. Speciellt med uttalanden om att svenskar inte kan föra viruset till Sverige eller att Coronaepidemins topp är nådd senast på söndag som Tegnell sa för någon vecka sen. Likaså den senfärdighet som regeringen Löfven förde i början av utbrottet då de och Folkhälsomyndigheten inte trodde att viruset skulle komma hit.

Att du sen tror att den svenska tilliten till myndigheterna förklarar varför Sveriges corona-åtgärder skiljer sig från många andra länders åtgärder. Nä det är nog snarare regeringens tillit till myndigheterna som förklarar det, för att svenska folket skulle uppföra sig annorlunda mot vad andra länder medborgare gör är bara nonsens, se vad som hänt i de svenska fjällen och coronautbrottet i Sälenfjällen och i Åre.
Lina Stenberg, har svenskarna där följt Folkhälsomyndigheten som du säger de gjort, eller har de precis som på alla andra håll festat runt på after ski?
Det enda jag kan hålla med dig i att vi får hoppas att coronakrisen inte bara ger negativa konsekvenser utan även några positiva. Men det du så innerligt hoppas på, det kommer med säkerhet inte att infrias, det om att SD ska försvinna och att Socialdemokraterna åter ska börja växa.

https://arbetet.se/2020/03/23/sd-blir-overflodiga-i-coronakrisens-spar/?fbclid=IwAR0Euv4PmCgYyTj9GiAP9Z4PvElADHiUQd5y7ytVwprEqqOlpX8NLtfbT9o

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *