Två våldsdåd i Malmö under söndagskvällen. Våldsamheterna fortsätter efter att operation “rimfrost” avslutats.

Av | mars 23, 2020

Under gårdagskvällen var det ännu en gång en våldsam och blodig kväll i Malmö. Det började med att det sprängdes en bomb utanför en lägenhetsdörr i ett flerfamiljshus på Södra Förstadsgatan vid Södervärn. Sprängningen orsakade att trapphuset rökfylldes. Polis, räddningsvärnet och ambulans larmades ut och när de anlände gick räddningstjänstens rökdykare in och kontrollerade att ingen skadats fysiskt i lägenheterna i trappuppgången.

Räddningstjänsten vädrade ut röken medan polisen spärrade av området och tillkallade Nationella bombskyddet. Ett 20-tal personer är skrivna på adressen, och nu undersöker polisen om där är någon känd hotbild mot någon av de boende i den aktuella lägenheten. Polisen meddelade under kvällen att det inte finns någon misstänkt eller gripen för sprängningen. Polisen hävde sina avspärrningar vid 23.45 då teknikerna var klara med brottsplatsundersökningen.

https://www.expressen.se/kvallsposten/detonation-i-centrala-malmo-/?fbclid=IwAR285ujxiakX63R0ZIPCmV_s5erzdb-knU9lshf_ZUnAGqldmCwgTEu31YE

Vid 23-tiden kom nästa larm, denna gången var det ett larm om en misstänkt skottlossning på Västra Hindbyvägen i Malmö. När polisen anlände till platsen så hittades en man i 20-årsåldern med misstänkta skottskador som fördes med ambulans till sjukhus. Polisen inledde en större insats och de spärrade av ett större område. Två timmar senare så pågick insatsen fortfarande men polisen var förtegen med vad som inträffat. Det enda de säger är att de jobbar på platsen.

Under morgonen så meddelade polisen att den 20-åriga mannen hade avlidet och att anhöriga hade underrättats. Polisen meddelade också att de under natten genomfört en teknisk undersökning av platsen. De har även undersökt området med en så kalkad vapenhund. Dessutom har polisen knackat dörr och förhört eventuella vittnen.
Så även om det blev lugnt under polisens stora insats rimfrost så gick det ganska snabbt tillbaka till det tillstånd som rått tidigare i Malmö, där våldet med skjutningar och sprängningar varit vardag.

https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/misstankt-skottlossning-i-malmo-stor-polisinsats

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *