Nya restriktioner när FHM:s generaldirektör Johan Carlsson och Socialminister Lena Hallengren höll presskonferens om Coronaviruset

Av | mars 24, 2020

För en stund sen så berättade Socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson under en presskonferens att nya restriktioner nu kommer att införas. Det handlar om att det nu endast kommer att tillåtas bordsservering på restauranger, caféer och nattklubbar framöver.
Johan Carlsson sade: ”Vi kommer bara tillåta servering vid sittande bord, inget häng vid barer.”
Dessa föreskrifter kommer att träda i kraft ”så snart som möjligt”.

Kommunerna är dem som ska sköta att föreskrifterna efterlevs och de ska också ha möjlighet att stänga verksamheter som inte följet dessa föreskrifter.
Efter att ha fört fram de nya föreskrifterna så riktade Johan Carlsson skarp kritik till Stockholms lokaltrafik (SL) efter de senaste dagarnas trängsel på grund av den reducerade trafiken.
Han sade: ”Lokaltrafiken måste lösa frågan med trängseln. Det är inte rimligt att där är trängsel med tanke på smittspridningsrisken.”

Så medan andra länder förbjuder samlingar av människor i vissa länder ner på nivåer av två och stänger alla restauranger och barer så att de bara får leverera hämtmat så menar svenska myndigheter att det räcker med att förbjuda barhäng.
Man frågar sig verkligen om detta räcker?
Är inte detta samma sak som att försöka förhindra en läckan eka från att sjunka med hjälp av en tesked?
Är det inte så som utländska länders myndigheter och regeringar säger och sagt att de inte tycker Sverige tar Coronaviruset på allvar?

När ska de svenska myndigheterna och regeringen ta smittspridningen på allvar? När är det dags för dem att stänga ner exempelvis skidorterna för att hindra att det blir ett stort utbrott där under eller efter påsken?
När ska de börja lämna skarpa besked som de nu gjort i Tyskland där de nu inte får samlas mer än två personer utan att de kommer att bötfällas med 25 000 €.
WHO säger i sina rekommendationer att alla ska testas för smitta, men vad gör Sverige, inte mycket, bara säger att alla andra länder tar i för hårt i sina restriktioner.

Så vad säger att svenska myndigheter har rätt och alla andra länder har fel?
Kan det inte vara så att svenska myndigheter är senfärdiga och alla de andra länderna ligger mer rätt i sin bedömning av hur smittspridningen ska minskas och stoppas?
Kan det vara så att den svenska räddhågsenheten gjort att vi i Sverige ligger bak alka andra länder i Europa?
Kan det vara att så att i och med Sverige inte varit utsatt för någon större fara under så många år inte vågar ta i med hårdhandskarna när det verkligen gäller?

Det är många frågor som jag ställer, men jag tycker frågorna är berättigade då Sverige sticker ut så extremt i bekämpningen av coronasmittan. Då är det inte så konstigt att frågorna hopar sig. Men att svaren uteblir. För något är det som inte stämmer med vad myndigheterna och regeringen berättar och vad som händer i Sverige och vår omvärld. Och då söker man svar på alla de frågor man har.

https://www.expressen.se/nyheter/thai-airways-staller-in-tomas-fast-i-bangkok/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *