CORONAVIRUSET. Ulf Göran Möller: Detta bör de flesta kunna räkna ut

Av | mars 25, 2020

Paniklösningarna kanske kan minska på dödstalen något litet på kort sikt, dvs cirka de närmaste tre månaderna, men kostnaderna för samhället blir gigantiska och vi kommer sannolikt aldrig att återfå den typ av välfärd vi upplevt hittills.

De kommande åren kommer i så fall sannolikt tio gånger så många att dö pga att sjukvården inte kunnat återställas ens till “normalläge” och pga att människor som blir arbetslösa och biståndsberoende, får ökad försämring av hälsa.

Vi skapar på det sättet fler sjuka och kommer dessutom inte ha resurser att ta hand om dem pga att vi handlat i panik och “stängt ner” stora delar av samhället som fått till följd att vi får sämre ekonomi, psykosocial ohälsa pga försämrad privatekonomi, arbetslöshet och biståndsberoende.

Detta bör de flesta kunna räkna ut.

Ulf Göran Möller

Aftonbladet


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *