Löfven är ingen att hålla i handen när det blåser

Ebba Busch tycker inte att folkhälsomyndigheten sköter sitt arbete tillräckligt väl. Det är bra, att hon säger det. Vi kan inte ha statsepidemiolog och en generaldirektör som uppfattas redogöra för olika linjer, ändå har vi det. Framför allt det bekymmersamt att man inte kan förklara för folket hur den egentliga strategin ser ut för att bekämpa corona. Det visade sig tydligt då staten plötsligt insåg att alla de som inte kan svenska inte kunnat få information om hur allvarligt läget är. 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/BRXl1w/kd-ledaren-kritiserar-folkhalsomyndigheten

Samtidigt säger man upprepat att alla har en skyldighet att själva informera sig om vad som händer i samhället. Staten liksom svenska myndigheter är väl medvetna om att delar av befolkningen inte kan svenska, därför att de aldrig behövt lära sig språket.Det är rena Kalle Anka tider. 

Enskilda artiklar/textade nyheter på andra språk kommer inte kommer ha någon nämnvärd effekt. Till syvende och sist landar det ändå i att antingen har man lärt sig svenska och konsumerar svensk media och läser svenska myndighetssidor eller så har man inte det. det kallas för integration, något som saknas i Sverige.  

Om det inte går att göra sig förstådd eller ens förstå viktig information som ges, kvittar det hur många kommunala kommunikatörer, hur mycket presstöd som betalas ut eller hur mycket skatt man kramar ur invånarna till public service – informationen når inte fram. 

Det bekymrar mig också att Stefan Löfven nu beskrivs som en statsminister att hålla i handen när det blåser. Även de som tidigare varit starkt kritiska till Löfven stämmer in i lovsången. Som väntat stiger han och sossarna i opinionen. 

Ena dagen är han en statsminster i stort sett alla vill ha bort, nästa dag mer eller mindre en hjälte. Det är väl därför man nu pratar om januariavtalets språkkrav för medborgarskap som en folkhälsoreform. Har man redan glömt att flera av de politiker som ingår i den här oheliga alliansen är samma politiker som sagt att det är rasism att ställa krav på att man lär sig språket?

https://www.expressen.se/nyheter/nytt-lyft-for-lofven-och-ras-for-akesson/

Anders Lindberg har såklart sitt att säga om politiker som kritiserar S. “En grej jag tänkt på. Politisk borgfred handlar om att sätta landet före partiet.  Att vissa politiker uppenbarligen inte klarar det är i första hand dåligt för krishanteringen. Dåligt för landet.  Har man ”Sverige” först i sitt partinamn kanske man bör fundera lite på det”, skriver han på twitter. Har S nånsin satt landet före partiet? Ett mer maktgirigt parti är S finns faktiskt inte. Lindberg fattar inte han faller i fällan själv. Hans insinuation hjälper verkligen inte krishanteringen heller.  Att ta politiska poäng genom att insinuera och baktala, är lika skadligt för ett land i kris. 

https://twitter.com/anderslindberg/status/1242700448345325569

Om ni tror att S eller media plötsligt är er vän eller extremt ansvarstagande i den här krisen bör ni tänka om. Stefan Löfvens jobb är att vända opinionen för S, och medias, framför allt Aftonbladets att stötta makten och tjäna pengar. Så snälla, ta Löfven med en nypa salt. Han kan inte från den ena dagen till den andra plötsligt bli en ansvarstagande statsminster i varje politisk fråga som är viktig för Sverige. Tänk bara på att sossarna nyligen skrev en artikel om desinformation där man påstår att “högerextrema” sprider desinformation om Corona. Det vill säga, det politiska motståndare till S skriver/lägger upp om Corona. S har förstås helt rätt i att man måste vara källkritisk men det gäller minst lika mycket för det Löfven och S själva skriver och eller säger. 

https://www.regeringen.se/debattartiklar/2020/03/hall-huvudet-kallt-i-deinformationspandemien/

https://uvell.se/2020/03/24/vikten-av-kallkritik/

För att ge ett exempel kan Expressens artikel: “Det visar att S haft rätt hela tiden” nämnas. Här skriver Magnus Manhammar (S) att: “För att hantera en kris behövs en god beredskap på nationell, regional och lokal nivå. Det handlar om handlingsplaner, tillgång till beredskapslager, tillgång till tillräckligt med kompetent personal, strukturer för samverkan och kommunikation.” Och det menar han alltså på fullt allvar att man haft! 

https://www.expressen.se/debatt/coronakrisen-visar-att-s-haft-ratt-hela-tiden/

I ljuset av att just “svensksomalier” avlidit i Coron på grund av bristande kommunikation, är det ett väldigt märkligt resonemang. Tänk om regeringen hade lagt pengar på civilförsvaret, försvaret och på att bygga upp landet för kriser istället för genusforskning, dålig miljöpolitik och snömos vad mycket elände vi hade släppt då. Bara tanken på att det har varit rätt hela tiden att lägga ner civilförsvar, beredskap och fältlasarett omvandlar Bagdad Bob till ett stjärnskott. 


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

En reaktion på “Löfven är ingen att hålla i handen när det blåser

 1. Carl den 12

  Det är bara en massa kackel och allmänt ankebludder. Kan någon gå på det i dagens Sverige ???
  Det säger mer om er, som på riktigt går på den lätte.
  Kan ett parti helt plötsligt bara göra en kovändning och tänka på sitt ursprungliga folk ???
  Det saknar all logik och är ett spel för att ha någon som helst chans att ens bli ett parti utav dom 3 största i valet år 2022.
  Också ett spel inför Europa och världen, som undrar vad faaaaan är det som föregår i Sverige ???
  Annat var det när Göran var våran ledare och hade hjärtefrågor.
  Fd Fredrik och nuvarande stadsminister Stefan har bara haft en enda uppgift, köra Sverige så långt i bott det bara går och det har dom också lyckats göra under sin tid vid makten…………..

  Calle tackar dig Madeleine och PS🙏

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *