Dödens politik?

Av | maj 20, 2020

Rubriken är från dagens Sydsvenska Dagblad som lyssnat på statsminister Löfven. Hans uttalande är skrämmande. S-partiets svenska modell fungerar säger han trots att coronepidemin härjar och prior död. Orden uttalas när de svenska dödstalen just idag toppar världens statistik. Vidare ligger ligger Sverige sammantaget på sjätte plats i dödsligan – alltså bara fem länder har sämre resultat under krisperioden. Och så säger Löfven att den svenska modellen fungerar!

Ett sådant uttalande påminner om vad höga politiker brukar säga i totalitära stater i stil med Nordkorea. Fakta talar om dödlig politik, men de ansvariga säger motsatsen.

Tyvärr vet Löfven att många medborgare tar sina höga ledare på orden. Det sker i Nordkorea. Och många äldre S-partiväljare tror på sina ledare som om de var sanningsvittnen. Det vet som sagt både Kim Jong Il och Sveriges statsminister.

Historien visar en lång rad med ledare som medvetet bjuder på verklighetsfrämmande budskap. Till denna krets sällar sig idag Löfven.

Bilden av falska rapporter syns också i medierna, som ofta försöker tvätta bilden av Sverige. Idag skriar en rubrik i exv Sydsvenskan om en “lägre andel smitta bland äldre i Sverige”.

Torsten Sandström, Professor emeritus i civilrätt

anti-pk-bloggen


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

3 reaktion på “Dödens politik?

  1. Torsten Sandström

   Hej mr Black! Trevligt med respons! Det finns åldringar många som lyckats undgå den kommunala omsorgens äldreboenden. Se Madeleines text idag på PS! Själv har jag klarat mig med mina 75 år på nacken.
   Bästa hälsningar

   Torsten

   Svara
 1. peter kostin

  Är det möjligen detta som Löfvén har i tankarna? Här bevisar han vilken svag ledare han är. Hade han haft pondus så hade han kallat in ansvariga från smittskyddet och frågat “vad gör ni? Varför dör så många? Varför dör så många gamla?” Istället säger dummern att “den svenska modellen fungerrar”. Ja om man vill utrota befolkningen över 70 år

  ”De näst intill avlivar de gamla”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/GGk664/de-nast-intill-avlivar-de-gamla

  En pågående massaker på äldre människor
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/dO3ddB/en-pagaende-massaker-pa-aldre-manniskor

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *