INSÄNDARE. Linn Didriksson: Nu kan hela världen följa svensk offentlig data på hur många svenskar som kvävs ihjäl av coronaviruset och hur många coronasjuka som avlider ensamma i dödsögonblicket

Källa: Svenska palliativregistret.

Coronavirus Palliativregistret mäter olika besvär, som andnöd, hur man medicinskt ”lindrar” döendeprocessen under covidsjukas sista tid. Fyra studier är på gång, och intresset är stort internationellt.

Sedan starten av coronavirus palliativregisteret som öppnades för drygt två veckor sedan har 1 366 avlidna i covid-19 registrerats, en siffra som ökar för varje dag.

Den 14 maj visar resultaten att av samtliga rapporterade avlidna har 43 procent haft andnöd . För 41 procent har den varit helt eller delvis lindrad under livets slutskede.  I särskilda boenden har 30 procent haft andnöd, varav 29 procent har varit helt eller delvis lindrade.

39 procent av de som är registerade i coronavirus palliativvården avled i ensamhet utan personal eller anhöriga närvarande.

Linn Didriksson

https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2020/maj/svenska-siffror-unik-bild-over-livets-slut-i-covid-19/


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

En reaktion på “INSÄNDARE. Linn Didriksson: Nu kan hela världen följa svensk offentlig data på hur många svenskar som kvävs ihjäl av coronaviruset och hur många coronasjuka som avlider ensamma i dödsögonblicket

 1. Carl den 12

  Att det finns någon som ens vill, vågar eller överväger resa till Sverige i framtiden vore mer än ovanligt lovligt riskfyllt, då vi inte kan garantera någon säker vård.
  Vi har en regering och en PK-sekt som gormar om nazismens utrensning och folkmord än i dag !!!
  Och så kan vi inte ens rädda livet och lindra patienter som är huvudregel prio nr 1 inom vården.
  Vad hände med allt kackel ifrån regeringen ang att vi enligt dom lever och bor i ett utav dom mest jämlika, trygga länder med uppmaningen om att öppna upp sina hjärtan ???
  Strategi verkar vara att det offras folk för ekonomiska syften och göra plats för andra.
  Fortsätter det så här, så undrar man var vi står om ett halvår, ett år och tiden framöver ???

  Calle kan bara säga att nu bör dessa ansvariga ställa tills svars, avsättas och avsluta sitt uppdrag innan fler och mer får sina liv förstörda genom lidande och dör❗❗❗
  Krossa och förgör denna mardröm till regering och det nu om vi överhuvudtaget ska kunna vända det här landet rätt, för det kommer ta tid att återhämta.
  Är detta verkligen Sverige år 2020 som vi invånare och övriga grannländer och världen ser rasera och det i en takt som saknar allt vad ett humant land ska stå för💔

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *