INSÄNDARE. Mats Aberg: Vad är flockimmunitet?

Av | maj 23, 2020

Joo, vi vet säger de flesta! Men, har ni funderat på följande frågeställningar? Vad är syftet med flockimmunitet?
Att tillräckligt många blir smittade, lyckas överleva och blir därför immuna, så att befolkningen skall kunna bli resistent mot viruset och på så vis kan vi stoppa smittan. Just det, målet är att stoppa smittan…

Måste alla bli smittade för att uppnå flockimmunitet?
Nej, men exakt hur många som måste smittas är svårt att säga och summan tycks variera beroende Flockmyndighetens dagsform, samt smittkurvor och dödstalen. Ingen tycks kunna säga exakt hur många som måste ha varit smittade för att uppnå flockimmunitet. Samtidigt har Sverige absolut ingen koll alls på hur många som har eller har haft viruset, eftersom testningen som så mycket annat, följer regerings generella handlingsplan om alldeles för lite insatser och alldeles för sent, om någonting alls. Kommer vi någonsin få igång masstestningen i Sverige, eller måste vi vänta 4-5 år innan vi kan se resultat?

Vad är då skillnaden mellan Sverige och de länder som försökt hejda och helt utrota viruset? Sverige liksom Sydkorea (som satsar på utrotning) har hittills kunnat ha det mesta öppet utan någon större inverkan på ekonomin, förutom i vissa branscher som drabbats betydligt hårdare. En stor skillnad, som de flesta i Sverige tycks strunta helt i, är att närmare 4000 människor fått sätta livet till i Sverige hittills, varav väldigt många har kvävts till döds då de har nekats hjälp av vår vård i världsklass, samt har de inte heller getts tillgång till syrgas. Sverige har de senaste veckorna haft flest döda per capita i världen, vilket förklaras av Johan Giesecke med att Sverige gör rätt och alla andra länder gör fel.

Vad blir skillnaden i förlängningen?
Kan länder som har uppnått flockimmunitet, i utbyte mot tusentals döda, släppa på restriktionerna och kan vi då fritt ta emot alla smittade utan några som helst screening?
Problemet här är att andra länder som valt att utrota viruset kommer INTE att ta bort sina gränskontroller och screening, utan snarare eskalera dessa. Det är sannolikt att resandes kommande från länder där smittan är utbredd kan få inreseförbud, eller stränga test- och karantänregler.

Därför vet jag inte alls vilka förmåner ett land som skulle uppnått flockimmunitet kan få, (förutom restriktionslättnader och sänkta pensionsutbetalningar)? Visst, smittan kommer att blossa upp lite varstans i världen igen och olika länder kommer att hantera detta på olika sätt, men kanhända att Sydkorea visat bästa sättet att hejda smittan, samt mycket troligt tar andra länder efter deras modell? Kom ihåg att allas gemensamma mål är att stoppa smittan, men vi gör detta på olika sätt…

Blir det någon utlandssemester för svenskarna? Möjligtvis till vissa länder, med 2-3 veckors karantäntid och testning under alla dessa veckor, speciellt då i de länder som lyckats utrota viruset, om de vill ta emot oss svenskar alls framöver.
Framtiden ser inte ljus ut för Sverige utifrån ett reseperspektiv och tyvärr inte annars heller, på grund av nuvarande regering. Vi kan troligtvis förvänta oss många fler döda i Sverige än i andra länder, samt en förändrad omvärld som straffar Sveriges omdömeslösa hantering av pandemin, genom inreseförbud och andra karantänrestriktioner.

Sverige (vår regering) valde en annan väg och gick emot resten av världen. Var det alla andra länder som gjorde fel, eller var det vår regering som var naiva, nu igen?

Mats Aberg på Facebook 


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

En reaktion på “INSÄNDARE. Mats Aberg: Vad är flockimmunitet?

  1. ulf

    Nej,det var flockdumhet man så hängivet eftersträvade. Därför betraktas svenskar som osedvanligt korkade.Flockdumheten sprider sig som ett täcke över vanliga svenskar…….Mer korkade medborgare är svårt att finna…..

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *