MOHAMED OMAR: Idag är det eid

“Årets muslimska eid blir annorlunda på grund av coronaviruset. Man kanske inte kommer att samlas i stora skaror i moskéer som man brukar göra. Så eid blir tråkigare? Vissa kanske kommer att känna så. Men andra kommer att tycka att det är roligare.

Om man läser svenska medier får man intrycket att muslimer älskar ramadan och eid. Så är dock inte fallet. För många muslimer är ramadan förenat med ångest. Det är en månad som kommer och förstör vardagen. Men de kan inte uttrycka dessa tankar högt. Man måste spela med och låtsas som att man ser fram emot ramadan.”

Mohamed Omar

Läs i Det Goda Samhället


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *