Annica Axelsson, arg sjuksköterska: Jag är så in i helvete less på att bli kallad hjälte

Jag är ju inte den som skriver av mig på IG/Facebook. Men det fan kokar i mig nu.

Jag har jobbat på en Covid19-avdelning i 2 månader nu. På de här två månader har jag lärt mig så sjukt mycket, lärt känna nya fina kollegor och insett vilket JÄVLA jobb jag och mina kollegor gör – sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, chefer all of you

Men ni ska veta att jag har också dragit på mig sömnproblem och ångest. Jag ser varenda död människa framför mig som vi tvingats sprita av och stänga igen liksäcken på. Jag får dras med att en människa fått ligga själv inne på ett sjukhusrum och tagit sina sista andetag för att vi inte kunnat vara där. Jag hör kollegor som är rädda för att bli smittade, kollegor som är trötta, kollegor som inte får träffa sina barn för att partner/expartner är så rädd för att kollegan ska smitta barnen för att vi jobbar med det vi gör. Jag har sett och hört så mycket skit så ingen som inte jobbat på liknande avdelningar kommer någonsin förstå.

Jag jobbar dagpass, kvällspass och nätter (det gör vi ju alltid) Jag har inte träffat mamma och pappa sedan i januari och som grädde på det berömda jävla moset så blev jag ju själv testad positiv för Covid-19. Då fick helt plötsligt inte jag krama mina egna barn eller min sambo. Jag har klarat mig fint men var fortfarande sjukskriven i 2 veckor.

Så idag mina vänner, kom lönen. Med min fisiga grundlön och 2 veckors sjukskrivning (som dessutom kan vara pga jobbet?) Plockar jag idag ut…🥁🥁…17000 kr. SJUTTON TUSEN KRONOR och lite applåder från nån jävel på en balkong som är permitterad och ändå får mer betalt än jag och mina polare som sliter röv på sjukhuset.

Ett jävla skämt känner jag rent spontant. Jag är så in i helvete less på att bli kallad hjälte, less på applåder, less på dansande sjukvårdspersonal, less på presskonferenser där vi “hyllas”. Är det så jävla mycket begärt att få lite cash för mödan?! “Ansök om smittbärarpenning”, ja absolut, sitta 5 timmar i kö till Försäkringskassan för att få höra att det finns nått litet jävla kryphål i reglerna så att jag inte är berättigad till det. Då kommer jag bli på mycket bättre humör, verkligen👌

Annica Axelsson, sjuksköterska, på facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Annica Axelsson, arg sjuksköterska: Jag är så in i helvete less på att bli kallad hjälte

 1. Dan Astrom

  Tja, man kan rösta på S eller något skränigt stödparti så det inte blir någon förändring för Sverige är bäst i världen och det ska vi värna…

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *