Polis splitterskadad efter skottlossning på en campingplats i Stenungsund

| 28 maj, 2020

Så har ännu en dag förflutit i det brottstyngda Sverige. I det land som det nästan är mer undantag att det skjuts än att det inte skjuts någon stans i landet. Och denna dagen var inget undantag.
Vid 17-tiden på torsdagseftermiddagen fick polisen in ett larm om skadegörelse på en personbil i Stenungsund några mil norr om Göteborg. En polispatrull sändes till platsen. När polisen var på väg därifrån fick de ett meddelande att den misstänkte befann sig på en camping i Stenungsund. När polisen kom dit träffade på den misstänkte, en man i 20-årsåldern.

Dock utvecklade sig inte gripandet på det viset polisen hade velat då mannen var beväpnad. 20-åringen avlossade skott mot polisen, hur många är inte ännu känt, men det slutade med att en av poliserna plus en annan person skadades. Ingen av dem fick några skottskador utan det rör sig om splitterskador. Som det verkar ska skadorna inte vara allvarliga, både polisen och den andra personen ska vara vakna och talbara, om är chockade. Polisen fördes med polisbil till Kungälvs sjukhus, det var dock oklart klockan 19.15 huruvida den andra skadade personen förts till sjukhus.

Efter skjutningen greps den misstänkta 20-åringen på platsen och nu är han inte bara misstänkt för skadegörelsen på bilen, nu är han också misstänkt för försök till mord.
Polis har spärrat av brottsplatsen för teknisk undersökning, men om den görs i kväll eller i morgon är inte känt. Enligt uppgift ska inte poliserna avlossat några skott.
Polisens presstalesperson i region Väst Peter Adlersson säger: “Det är mycket som ska utredas och ärendet är ett ganska rörigt ärende.”

https://www.expressen.se/gt/polis-skadad-efter-skottlossning/?fbclid=IwAR2QdKtHFGPyHVHcBi5M45SpdpLuXD5mQeoLk5MTss_xme5V-D3TWW5yF04

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Polis splitterskadad efter skottlossning på en campingplats i Stenungsund

 1. Anders

  Sverige närmar sig läget i USA när folk tröttnar och tar lagen i egna händer

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *