Massiv vänsterkritik efter Ulf Kristerssons intervju i Expressen där han sade att det måste bli ett slut på ”tramset” om SD

| 5 juni, 2020

I en stor intervju som Expressen gav ut under fredagsmorgonen förklarar Ulf Kristersson bland annat Moderaternas framtida politik och vilka de i framtiden kan tänka sig att samarbeta med. Han säger bland annat att han inte utesluter att samarbeta med något parti och han menar att det är fel att efter Coronasamtalen som partiledarna haft under hela pandemin lämna två av partierna ute i kylan igen som vissa av riksdagspartierna åter vill göra. Att så att säga återgå till hur läget var efter att JÖK:en bildades. Kristersson menar att det får vara ett slut på allt “trams” inom den svenska politiken.

Men det dröjde inte lång tid innan kritiken kom, och inte bara från vänsterjournalister utan även från representanter i de politiska partierna i Sveriges riksdag. En av dem som var kvick med sin kritik var Finansminister Magdalena Andersson som menar att det är ett löftesbrott mot det svenska folket från Kristersson sida att ens tänka på att samarbeta med eller förhandla med SD och Åkesson.
Hon säger: “Han var ju väldigt tydlig före valet att han inte skulle göra det, och nu gör han ändå det.”
Magdalena Andersson menar med detta att det nu inte går att lita Ulf Kristersson överhuvudtaget.

Hon fortsätter säga: “Om han nu tycker att det är tramsigt, varför har han själv tramsat och lovat hela svenska folket att han inte ska samarbeta med Sverigedemokraterna. Jag tycker det där bara visar att han saknar trovärdighet. Det går inte att lita på Ulf Kristersson och det är väldigt allvarligt för en statsministerkandidat.”
Efter detta så riktar hon också kritik mot Kristersson och Moderaternas politik som hon beskriver som en politik som skulle slå stenhårt mot folks trygghet.
Men då kan man fråga sig vad hennes och JÖK:ens politik gör för den “vanliga” arbetaren?

Men det är tydligen inte så viktigt för Magdalena A. bara de håller sig stånd mot de förhatliga Sverigedemokraterna som hon menar JÖK-partierna gör då de rakryggat står upp för vad de sade innan valet.
Men vad sa de innan valet, var det inte att de skulle bilda en alliansregering och inte samarbeta med Socialdemokraterna?
Så mycket för den rakryggigheten.
Ulf Kristersson avfärdar Finansministerns kritik med det där är nonsens och det vet de ju. Socialdemokraterna lever i en drömvärld, där de tror att de själva kan styra över svensk politik för att de kunde det på 50-talet.

Den tiden är slut för länge sedan. Den som regerar i minoritet måste gå till riksdagen för att få igenom sin politik. Och Socialdemokraterna regerar i minoritet även om de inte tycks tro det.
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni ger också försiktigt medhåll till Ulf Kristersson när hon säger: “Jag menar att alla riksdagspartier ska ges samma respekt, och sedan ska man samarbeta med de vars värderingar man delar. Jag har aldrig tyckt om att partier ska uteslutas. Jag tror att man ska fokusera på politiken och det man ska åstadkomma för Sverige.

Där har även kommit kritik från Miljöpartiet där bland annat Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen Twittrat ut: “Runt om i världen rasar allmänhet och politiker över rasismen. Moderaternas Ulf Kristersson verkar inte vara en av dem. Han har fullt upp med att öppna sitt hjärta för ett parti med rötter i vit makt-rörelsen. Det är inte annat än skamligt.”
Alice Bah Kuhnke säger: “Samma vecka som vi är många som förfasas över rasismens konsekvenser och markerat att det är nog nu, så väljer Moderaterna att presentera Sverigedemokraterna som en del av sitt regeringsalternativ. SD:s historia känner vi alla till, och Kristersson sällar sig nu till skaran högerpopulister som välkomnar rasismen i stället för att bekämpa den.”

Vänsterdebattören Helle Klein skriver också på Twitter: “Det moderatledaren kallar ”tramset” kallar andra att värna anständighetens gräns och demokratins värdegrund.”
Centerledamoten Martin Ådahl skriver också på Twitter: “Min lärdom av pandemin är inte att den visar hur normalt det blir när extrema nationalister har direkt makt över regeringspolitiken.”
Stockholms oppositionsborgarråd Karin Wanngård Socialdemokraterna kallar Ulf Kristerssons uttalande för ”vidrigt”.
Man frågar sig då vad det är för något som är så “vidrigt” över att låta ett parti som vid valet 2018 fick över 17 procent få lite inflytande över Sveriges politik?

För ni som nu kritiserar Kristersson har inte haft några som helst problem med att “låna” eller “stjäla” Sverigedemokratiska förslag och sedan presentera dem som era egna när det bland annat gällt migrationen. Då var det inte tal om att dessa “stulna” förslag var “vidriga” eller för den delen under “anständighetens gräns”, då var det bra förslag.
Så vad är det för fel på att samarbeta eller förhandla med Sverigedemokraterna?
Lyssnar man istället på vad flera Moderatprofiler sagt så hyllar de istället Kristersson.

En av dem är är Olof Ehrenkrona som Twittrat ut: “Kristersson rensar luften med några intressanta besked om bland annat LAS och migrationspolitiken.”
Så det beror på i vilket politiskt spelfält du som politiker spelar hur du tar hans “utspel”. Vill du spela på enbart vänstersidan så ser du endast negativa saker i denna intervju, spelar du på högersidan så ser du bara positivt i allt han sade.
Men nu återstår det att se vad dem det egentligen handlar om säger om hans uttalande och vad de tycker om detta “utspel”. Men det är något som Expressen i sina artiklar totalt utelämnat. Det är nästan som om de vill underblåsa en politisk konfrontation nu efter den pandemipåtvingade borgarfreden.

https://www.expressen.se/nyheter/andersson-gar-inte-att-lita-pa-kristersson/?fbclid=IwAR3LVV-Q9laoKpTFAddlZ05upLRRCPPUJ2dIr34TgL4amHUo7Dw751E4hwc
https://www.expressen.se/nyheter/qs/m-ledaren-slut-pa-tramset-om-sd/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *