“Tolvåringen” som knivhögg Anna-Lena Lernhede i hjärtat var egentligen 16 år

| 13 juni, 2020

Den 10 maj på en gångbro i Kungälv råkade den 56-åriga Anna-Lena Lernhede ut för ett rånförsök av en tonårspojke där hon också knivhöggs så svårt att hon dog 12 dagar senare. Tidigt i utredningen fick polisen misstankar om vem gärningspersonen skulle vara. Enligt uppgift bedömdes gärningspersonen vara 12 år gammal.

Men stämde denna bedömning?
Inte efter den utredning som nu gjorts, då är han betydligt äldre, då ska han vara 16 år gammal.

Då den tidigare underåriga rånaren och mördaren inte längre underårig, nu säger myndigheterna att där är goda grunder att pojken är straffmyndig när han utförde dådet. Men hur myndigheterna kommit fram till detta vill kammaråklagaren inte säga.
Men då kommer frågan om hur tidigare utredningar har gjorts, och hur de kommit fram till att pojken bara var 12 år gammal?

För om pojken som det handlar om varit omhändertagen av socialtjänsten så måste väl ändå en utredning gjorts om hans ålder, för de kan väl ändå inte bara godta en ålder pojken själv givit dem?
Att han sen dessutom haft eller rättare sagt har ett tungt missbruk och att han bara någon vecka innan rånförsöket mot Anna-Lena Lernhede blev tagen av polisen med narkotika i kroppen och då hade en kniv i fickan gör hela denna historia bara värre.

Vad håller polisen och socialtjänsten på med?
Varför sattes inte pojken i tvångsvård redan då?
När nu förhandlingarna inleddes om tvångsvård enligt LVU, lagen om vård av unga så sade pojken att han ”lämnat drogerna bakom sig” och att han ville ha en ”omstart i livet”.
Men har han ”lämnat drogerna bakom sig” eller var det bara en lögn?
Enligt kammaråklagaren är 12-åringen som nu blivit 16 frihetsberövad, han är omhändertagen enligt LVU i ett låst SIS-hem.

Enligt samma kammaråklagare är han inte anhållen eller begärd häktat, för enligt kammaråklagaren räcker det med att han är frihetsberövad på SIS-hemmet för där är han inlåst. Kammaråklagaren fortsätter sen med att säga att de som är minderåriga kan inte åtalas, är de straffmyndiga men under 18 år kan åtalas men döms då oftast till sluten ungdomsvård. Men fängelse finns också som straff, vilket en 16-åring i fjol fick erfara då han dömdes till det straffet efter att ha strypt en skolkamrat till döds i Märsta i Stockholm.

Så jag frågar än en gång, varför omhändertogs inte pojken när han tog av polisen några veckor innan han stack kniven i Anna-Lena Lernhede?
Varför tog inte socialtjänsten tag i ärendet redan då och placerade pojken på ett SIS-hem?
För när han togs av polisen med en kniv i fickan och berusad på narkotiska preparat, är inte det skäl nog att tvångsomhänderta ett ”barn” som påstår sig vara 12 år gammal?
Om pojken hade tvångsomhändertagits då hade ett oskyldigt liv sparats så vad håller myndigheterna på med?

Aftonbladet


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på ““Tolvåringen” som knivhögg Anna-Lena Lernhede i hjärtat var egentligen 16 år

 1. Carl den 12

  Finns inga som helst förmildrande omständigheter, för är man såpass gammal att utföra en sådan handling, oavsett om han är 12 år eller 16 år.
  Så, ska han inte vistas ute i samhället ❗❗❗

  Calle tänker att jag själv var bara ett “barn” när jag flyttade hemifrån och började arbeta och mina knivar förvarade jag i besticklådan och i verktygslådan hemma.
  Men, i det nya Sverige utav i dag, så har vissa kniv för man anser att en mobiltelefon, är mer värt än en kvinnas liv😭
  Och vissa utav oss bär kniv, pga att ha en chans att kunna försvara sig, mot sådana som dessa sk “barn”💔
  Och Sverige har aldrig varit tryggare ❓❓❓

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *