Jag trodde aldrig Sverige skulle svika SÅ

| 18 juni, 2020

Jag läser på twitter: ”Trodde aldrig att det skulle gå så snabbt. Att svenska myndigheter skulle försöka förvandla Sverige till länder många av oss flytt från. En stat som döljer sanningen. Jag har mött detta i nästan allt journalistiskt arbete om covid19 de senaste månaderna.”

Man skulle ju kunna tro att det i en demokrati som vår aldrig skulle kunna hända. Tyvärr har regeringen haft god hjälp av en Public service som går i dess ledband.

All kritik som framförs som går emot sittande regering ska tystas så att staten kan dölja sanningen för svenska medborgare. Det finns bara en orsak till ett sådant agerande, och det är att man vill ta kontroll över den kritiska debatten. Vi känner igen det här från andra länder där auktoritära ledare försöker tysta kritik, nu händer det även här.

Det har gått så långt att staten via särskild ”granskare” på sociala medier systematiskt letar efter personer som gör kritiska inlägg på sociala medier för att åtala. Åtalen i sig har som syfte skrämma kritiker till tystnad. Det här har nu förvärrats med den svenska strategin av coronapandemin.

Regeringens undvikanden och faktiskt rena attacker på yttrandefriheten på nätet är ett skamligt försök att undvika granskning från de som har modet att ifrågasätta regeringens hantering av coronapandemin. Och förtrycket ökar, eftersom myndigheter tycks använda covid-19-pandemin som en slags förevändning för att ytterligare tysta kritik och begränsa rätten att yttra sig.

Med Stefan Löfven vid rodret är det mycket som förändrats snabbt, till det sämre. Vår demokrati har försvagats i förhållande till vem som får yttra sig. Och det är uppenbart att Stefan Löfvens väg att hantera coronapandemin är ett svek och misslyckande utan motstycke, som nu har orsakat ett enormt lidande för tusentals människor.

Och värre blir det. Kommuner hindras från att köpa hem skyddsutrustning, i städer som Gällivare löper viruset nu amok, och igår passerade vi 5000 döda. Stefan Löfven håller ändå fast vid att regeringens coronastrategi är rätt. Han säger bara att det ännu inte går att förklara varför smittan blivit så utbredd i Sverige. Omni

Det vi ser är en upprepning av Löfvens vänstervridna, och radikala syn på samhället och överdrivna tro på sin egen förträfflighet som statsminster.

DN


DONERA

Stöd oss – för fortsatt demokrati, yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

 

 

 

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

2 tankar på “Jag trodde aldrig Sverige skulle svika SÅ

 1. Anders

  När Fader Stefan pratar , nickar sekten bifall .

 2. Myndighetsbluff, PISA, BRÅ

  Det rör sig om genomkorrupta myndigheter på alla nivåer. Myndigheter som håller varandra om ryggen och som tyvärr består av krakar och ynkryggar ”by design”.
  Det är dessa som alternativa medier borde fokusera på. Här finns svaret och lösningen. Dessvärre är myndigheterna fulla med personer som inte vet om dom är hannar eller honor. Att komma tillrätta med det här är knappast möjligt på grund av de stora kvantiteterna av fånar. Som sagt, genomruttet.
  I landets ledning står en skock med fånar, oerhört lågutbildade och där tillsättning av tjänster har skett på helt andra meriter än kompetens.

Kommentarer är stängda.