Johan Westerholm: IT IS THE STRATEGY YOU STUPID

Sett till utrikesminister Ann Lindes påstående om att det endast är elaka journalister som tycks tro att kampen mot Covid 19 skulle vara någon form av “World Cup” eller tävling är det ett påstående som måste bemötas.

Det är liv det handlar om. Uteslutande att rädda liv vilket tycks ha gått Ann Linde, Lena Hallengren och Stefan Löfven förbi.

Det var talman Andreas Norlén som tog initiativ till minnesstunden i riksdagen till minne av pandemins offer. Inte regeringen där statsministern dök upp med en klädsam solbränna. Tydligare än så kan inte ett likgiltighetsuppsåt gestaltas. Och här är varför jag anser det:

Sveriges regering har valt en väg som i alla hänseenden ser ut att ha kostat oskyldiga medborgare livet. Och hälsan. De som idag har fått s.k “Covid-lungor” är det ingen som vet i vilken utsträckning de blir fullt återställda.

Det är först sedan i början på maj som regeringen tagit beslut via FHM att testa brett. Sveriges nordiska grannländer tillämpade en annan strategi från pandemins första dag:

Testa, smittspåra, isolera.

Sett till antalet döda i Covid 19 så ligger Sverige idag på sjunde plats med 500 döda per en miljon invånare. Motsvarande placering för Danmark är plats 33, Finland på plats 42 respektive Norge plats 50.

Av antalet bekräftade Covid 19 – fall ligger Sverige på 19:e plats i världen med 5 550 döda per en miljon invånare. Danmark på plats 35, Finland plats 68 och Norge på plats 60.

De höga placeringarna motiverar regeringen med att det nu testas fler, och därmed skulle upptäckas fler.

Sett till Sveriges nordiska grannländer så sticker Sverige ut även där. Men tvärtom.

Danmark ligger i testligan på 13:e plats med 15,1 procent av befolkningen testad.
Finland ligger på 52:a plats med fem procent av befolkningen testade.
Norge ligger på 43:e plats med 5,5 procent av befolkningen testade.
Sverige ligger på 56:e plats med 3,8 procent av befolkningen testade.

Sveriges nordiska grannländer har valt att testa, smittspåra och isolera från första dagen. Det har inte Sverige.

Sådant slår igenom.

Johan Westerholm, på Facebook


DONERA

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:


 

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Johan Westerholm: IT IS THE STRATEGY YOU STUPID

 1. ulf

  Från en S regering som föraktar bildning och utbildning kan man inte förvänta sig någon större finess från ministrarna.Då blir det som synes fullständig katastrof och total utskämdhet av Sverige och svenskarna.
  Att rädda svenskars liv blir bara en jobbig obekväm parentes för socialdemokrater och övriga stödpartier till den politiken .Alla regeringspartier är ansvariga för det som nu sker med våra anhöriga.
  Den sorgliga hanteringen tillåts fortgå ,vad har det blivit av Sverige ? orden var ,våra anhöriga…………

Kommentarer är stängda.