Regeringens beslut: Sommarboende får inte nekas Hemtjänst

| 21 juni, 2020

Nu släcker regeringen Löfven den chansen att hemtjänstpersonalen i turistrika kommuner att få sommarsemester när de säger nej till kommunerna att neka sommarboende hemtjänst i dessa Coronatider. Och med detta lägger regeringen Löfven också ytterligare ekonomiska bördor på dessa kommuner och på dem som är fastboende i dem.
Man frågar sig om regeringen vill köra slut på kommunernas ekonomi och på de kommunanställdas hälsa, man frågar sig om detta är deras mål?

Och trots där är en riksdagsmajoritet för en tillfällig lagändring så menar Socialminister Lena Hallengren att denna lagändring är allt för komplicerad och att det i så fall behövs en grundlig juridisk analys för att det ska kunna genomföra den.
Men trots detta så säger det socialdemokratiska kommunalrådet Catharina Bråkenheilm att förutom att kommunen är väldigt besviken så kommer de att trotsa Löfvenregeringen och Lena Hallengren med att fortsatt säga nej till sommarboende som vill ha vård och omsorg.

Likadant säger Båstads kommunfullmäktiges ordförande Johan Olsson Swanstein. Vi kommer att strunta i regeringens nej då kommunen har ca: 100 sommargäster med behov av hemtjänst under sommarmånaderna. Olsson Swanstein säger även att de under tidigare år haft svårt med att få ihop tillräckligt med hemtjänstpersonal under sommarmånaderna men då klarat det. Men detta året med tanke på pandemin så ser de att de inte kommer att klara det.
Olsson Swanstein säger: ”Vårt beslut ligger kvar tills vidare med hänsyn till att vi inte kommer kunna erbjuda det som efterfrågas.”

En tillfällig lagändring som elva kommuner längs västkusten har krävt ända sedan maj månad i år då de märkt vilka resurser som pandemin krävt och fortsätter kräva har nu kvävts av en oförstående regering.
Så hur ser det ut med Löfvenregeringens verklighetsförankring, har de koll på vad som håller på att hända och händer i Sverige?
Har regeringen totalt tappat konceptet om vad kommunalt självbestämmande är?
Och som jag skrev tidigare, bryr sig inte regeringen om kommunernas hemtjänstpersonals hälsa och om kommunernas allt mer ansträngda ekonomi?

Vill Löfvenregeringen att fler äldre ska dö i denna pandemin?
För med detta beslutet så har regeringen visat att de inte har förstått hur det ser ut i många kommuner, om hur ansträngt läget är för vårdpersonalen dom arbetar inom hemtjänsten. De bara sätter kniven i ryggen på dessa kommunal-anslutna, sen undrar de varför de förlorar allt mer stöd från LO-kollektivet.
Så för sista gången har Löfvenregeringen mist det sista av sunt förnuft, har de mist det sista av verklighetsanknytning i sin strävan att få behålla makten i landet?

https://svt.se/…/inri…/sommarboende-far-inte-nekas-hemtjanst
https://svt.se/…/regeringen-sager-nej-till-att-lata-kommune…
https://svt.se/…/kommunerna-far-inte-neka-sommarboende-hemt…


DONERA

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:


 

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •