Tino Sanandaji: Det verkar som att Ann Linde är i bunkermentalitet om strategi och därför genuint feltolkar grannländers motiverade folkhälsoåtgärder som elaka angrepp

Konspirationsteorin om en global kampanj att kritisera Sverige får rätt när högerextrem hatsite New York Times bedriver psykologisk krigsföring: “Sweden Tries Out a New Status: Pariah State”

Sverige skickar dock fram stjärndiplomat Ann Linde som löser problemet genom att i emotionella och hätska ord skälla ut grannländer och ljuga att Danmark har större smitta än Skåne (tvärtom har Skåne 70% fler döda per invånare). På basis av sin lögn kallar utrikesministern Danmarks beteende obegriplig och tillskriver dem illvilliga motiv.

Detta några dagar efter Lindes arrogant angrepp mot Norge i Financial Times “Nordic co-operation crumbles at the Norway-Sweden border“, där hon pratade hotfullt om nordiska samarbetets framtid.

Det verkar som att Ann Linde är i bunkermentalitet om strategi och därför genuint feltolkar grannländers motiverade folkhälsoåtgärder som elaka angrepp. Eftersom hon inte förstår att de följer vetenskapliga råd blir hon arg, vill straffas tillbaka och sabotera våra relationer. Det låter fantastiskt klokt att slå vilt åt alla håll och riskera bestående skador på nordsida samarbetet när strategin redan skadat Sveriges anseende.

“When you see 5,000 deaths in Sweden and 230 in Norway, it is quite incredible,” said Gro Harlem Brundtland, a former prime minister of Norway and the former director of the World Health Organization…

While the emergency laws and “strong travel advice” have upset many Swedes, nothing has been more painful than the behavior of their neighbors, said Ann Linde, Sweden’s foreign minister

“It is sad and frustrating that regions on the borders were so easy to close,” said Ms. Linde. She pointed to southern Sweden, where coronavirus infections were much lower than in bordering Denmark. Nevertheless, she said, “suddenly there were border guards” on the bridge connecting the two countries. “That will take time to heal, it was too harsh”…

“Sweden’s centre-left government has warned of the risk of permanent damage to Nordic co-operation because of the crisis. “In many regions, people have been co-operating since the 1950s — all of a sudden, there are rivalries and hard feelings between people where there have been no borders at all,” foreign minister Ann Linde told newspaper”

En oväntad konsekvens av de ovetenskapliga myter man spridit i Sverige för att försvara strategin är att regeringen feltolkar andra länders välgrundade agerande som fientlig, blir arg och skapar diplomatiska incidenser.

Tino Sanandaji på facebook


DONERA

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Det verkar som att Ann Linde är i bunkermentalitet om strategi och därför genuint feltolkar grannländers motiverade folkhälsoåtgärder som elaka angrepp

 1. Göran

  Det finns två befattningar i Sverige där innehavaren har rätt att kallas Ers Excellens. Statsministern posten och utrikesminister posten.
  Med den vördnad detta medför borde innehavaren av titeln göra sig förtjänt av den. Kanske t.o.m kvalificera sig för den.
  Människor världen runt måste ju tro att vi svenskar är ett folk helt utan bildning när de lyssnar på våra nuvarande Excellenser.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *