HITTAT PÅ NÄTET: Ivar Arpi: Men vore det inte rimligare att Folkhälsomyndigheten själva hittade något litet fel i sin egen coronahantering?

“I sitt sommarprat lägger statsepidemiolog Anders Tegnell skulden för Sveriges höga dödstal på äldrevården. Hans chef Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, har redan tvått sina händer och lagt skulden just där. Regeringen är mer specifik och skyller, i linje med sin socialdemokratiska världsbild, på de få privata äldreboendena som Sverige har.

Men vore det inte rimligare att Folkhälsomyndigheten själva hittade något litet fel i sin egen coronahantering? Och om problemen med äldrevården var kända på förhand, borde man inte ha räknat in detta i coronastrategin? Och allvarligt talat, är det verkligen passande att Anders Tegnell sommarpratar medan vi fortfarande har en pågående pandemi, som av allt att döma ser ut att gå särskilt illa just i det land han är statsepidemiolog?

Om detta och mycket annat samtalar jag ihop med Stefan Einhorn, professor i molekylär onkologi på Karolinska Institutet, och Anders Sundell, statsvetare på Göteborgs universitet.”

Ivar Arpi på Facebook

Lyssna på Svd


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:


 

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “HITTAT PÅ NÄTET: Ivar Arpi: Men vore det inte rimligare att Folkhälsomyndigheten själva hittade något litet fel i sin egen coronahantering?

  1. Anders

    Ska vi få någon ordning på coronautredningen måste vi nog be Göran Greider bli utredare .

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *