Lögn, förbannad lögn och Tegnells användning av statistik som ‘påhejas’ av obefintligt pålästa journalister

| 25 juni, 2020

På dagens presskonferens (25/6) tillåter extremt dåligt pålästa  journalister (om pålästa överhuvudtaget!) att statsepidemiolog Tegnell vilseleder allmänheten med ett diagram som visar irrelevant och intetsägande statistik om vidtagna åtgärder varit hållbara eller inte.

Tegnell tillåts dessutom påstå, utan att närvarande journalister ifrågasätter, att den svenska strategin är hållbar, medan Danmarks, Finlands och Norges strategier är ohållbara, baserat på diagrammet nedan.

Tegnell använder diagrammet för att påstå att i Sverige reser människor mindre idag än i grannländerna (rätt i sak), men påstår att detta visar att den svenska strategin varit hållbar. medan grannländernas varit ohållbara.

Det är de facto tvärtom!

Danskar, finländare och norrmän kan tillåtas resa mer då smittspridningen är UNDER KONTROLL i dessa länder, men den svenska smittspridningen har varit BORTOM ALL KONTROLL sedan i början av mars.

Notera att grannländerna stängt sina gränser för svenskar och det finns en uppenbar anledning som stavas SKYHÖG SMITTSPRDNING!

Danmark, Finland och Norge har under en längre tid nästan ingen smittspridning, medan Sveriges smittspridning är över 40 gånger högre per capita under de senaste veckorna 23-25 och dessutom i särklass i Europa.

Notera att grannländernas resande ökat i förhållande till Sverige de sista veckorna (fr o m vecka 22)  i diagrammet nedan när deras smittspridning är mycket låg, men den svenska är skyhög!

Tegnells användning av statistik syftar alltför ofta till att skapa en illusion om att den svenska strategin INTE misslyckats, trots att alla fakta talar sitt tydliga språk i dödlighet, sjuklighet och smittspridning.

Oräkneliga gånger har han pratat om den ‘flacka kurvan, ‘befinner sig på en platå’, ‘stabil’, ‘svag trend’, ‘peakat’ m m. Om dödlighet, sjuklighet och smittspridning befinner sig på en mycket högre nivå än grännländerna är strategin knappast hållbar eller lyckad, utan ohållbar och misslyckad.

Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och Tegnells användning av statistik i syfte att vilseleda allmänheten med stöd av medias okritiska förhållningssätt.

Göran Svensson, forskare i internationell management – skriver som privatperson om aktuella samhällsfrågor  

nordavia


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 6
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

, Kristiania University College, Norge, internationell forskningsledare och föredragshållare inom företagsekonomiska forskningsområden. Stort intresse och skriver som privatperson om samhällsfrågor nationellt och internationellt

2 tankar på “Lögn, förbannad lögn och Tegnells användning av statistik som ‘påhejas’ av obefintligt pålästa journalister

 1. ulf

  Virushanteringen håller världsklass i misslyckande !!! men Löfven tycker det ” hanterats på ett bra sätt ” . Världsklass i inkompetenta statsministrar 🙄🙄 med vidhängande myndigheter som har vänsterkantrat för länge sedan……..

  Svar
 2. Carl den 12

  Det säger allt, om hur stadsministern och hans vänster medlöpare mm ser på Sveriges befolkning💔

  Calle tycker sig se, att vi som arbetar och driver in pengar till stadskassan, är bara ett register utav personnummer.
  Men, det finns så klart en plats för sådana avstängda och empatilösa människor, som sviker sitt ursprungliga folk.
  Sverige är ändå redan satt ur spel, för längesedan.
  Så varför, ändra strategi och göra gott, när man kan köra det i bott.
  Och det här röstar folk på❗❗❗

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *