Tegnell nyttjade radio för kalla 22 kristiska forskare för alarmister – slår tillbaka

Anders Tegnell, statsepidemiolog.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES/WENNERLUND FREDERIK WENNERLUND

De har målats ut av Anders Tegnell som alarmister.

I sitt sommarprat ger han de 22 forskarna ytterligare en känga.

– Att säga så, det får håret på mig att resa sig, säger Fredrik Elgh, professor i virologi, Umeå universit

Tidigt i pandemin presenterade sig de 22 forskarna med en kritisk debattartikel i DN Debatt. Anders Tegnell påstod att de räknade på fel siffror och slog, om än tillfälligt, hål på forskarnas resonemang.

Gruppen med forskare har fortsatt kritisera den svenska strategin, men fram till Anders Tegnells sommarprat i P1 har statsepidemiologen legat lågt.

”Det kom tidigt och snabbt mycket kritik och ifrågasättande, speciellt från en grupp forskare och debattörer som under årtionden pekat på pandemirisken vid varje nytt fall av sjukdom i Kina. De kände nu att de äntligen fått rätt, och kommunicerade ofta och gärna att vi på Folkhälsomyndigheten inte tog faran på tillräckligt stort allvar.”, sa Tegnell.

Expressen

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

5 tankar på “Tegnell nyttjade radio för kalla 22 kristiska forskare för alarmister – slår tillbaka

 1. Gun Svahn

  Ät man alamist, Tegnell om man vill att svenska folket ska få veta sanningen – Det största misstaget Regeringen gjort är att bara lyssna på sina egna experter och struntat i att ta in synpunkter från flera – vi hade säkert haft ett helt annat senario om fler fått vara med och bestämma

 2. BERTIL JAGEBRO

  Varför hamnar alltid FHM Anders Tegnell i bråk med sina “kollegor”.

 3. ulf

  Dödstalen och bristen på handlingskraft talar för sig själv.Svara på det Löfven eller pajasen Tegnell, ser ni inte att svenskar offras ? Under min värdighet att kalla er för något men ni borde känna av era egna samveten…..fullständigt obegripligt agerande i ett sk civiliserat land….ni är avskyvärda i min värld.

 4. Tom Hedin

  Anders Tegnell, är inte rätt person på den posten som han innehar ! Han har gjort sig obekväm på tidigare poster med sin arrogans och ståndpunkt.
  Vår statsminister, med sin politiska inställning och budskap samt politiska organisation är ur led och har inte styrt vårt land Sverige till det bästa.
  Detta gäller i allra högsta grad i denna pandemin.

 5. Willy Pettersson

  Sedan Palmeregeringen avskaffade tjänstemannaansvaret har vi fått lida mycket genom arroganta och självgoda tjänstemäns maktfullkomlighet.
  Vi måste snarast återinföra det. Men det kommer inte att ske under en (S) regering så låt oss börja där.

Kommentarer är stängda.