Tre män i 20-årsåldern gripna för grovt vapenbrott på badplats.

| 25 juni, 2020

Runt 22-tiden på tisdagskvällen greps tre män vid Lyssnaängsbadet i Uppsala efter att flera badare tipsat polisen att ett vapen varit synligt på platsen. Vid gripandet av de tre männen som alla var i 20-årsåldern så tog polisen ett illegalt skjutvapen i beslag. De tre männen anhölls och är nu misstänkta för grovt brott mot vapenlagen. Under onsdagen släpptes två av männen men misstankarna om vapenbrottet kvarstår, den tredje sitter fortfarande anhållen.

Om den som fortfarande är anhållen är inblandad i det grova rånförsöket som inträffade vid 16.30-tiden på tisdagseftermiddagen då en ung man försökte tilltvinga sig värdesaker av en person på badet med hjälp av något som såg ut som en pistol är inte känt. Det grova rånet misslyckades då det avbröts och den unga mannen flydde på en cykel.
Jonas Eronen, polisens presstalesperson vid region Mitt säger: “När det är vapen inblandat i båda fallen och det begåtts på mer eller mindre samma yta tittar vi givetvis efter likheter.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/greps-med-skjutvapen-pa-badplats-tre-man-anhallna?fbclid=IwAR3ajaaEvV5Ilred-ePJr8hXrj5Zy_ByVu0V-zyXbqJQaJRKTeNifAaQRB4

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *