Misstänkt anlagd brand på gymnasieskolan Vipan i Lund under natten mot fredagen

| 26 juni, 2020

Under våren har Lund drabbats av många anlagda bränder i skolor och i kända byggnader i staden. Dessa har inre slutat med att skolorna stängt för sommarlovet. Under natten kom nästa brand, det var på gymnasieskolan Vipan där flera baracker på skolområdet stod i brand.
Enligt uppgift ska det vara en väktare som larmades till platsen och upptäckte branden strax efter midnatt.
Brandbekämpningen tog flera timmar och först vid fem-tiden på morgonen var branden under kontroll.

Polisen och räddningstjänsten misstänker att branden är anlagd då de i utredningens inledningsskedet inte kan se någon naturlig orsak till branden. Polisen säger att orsaken till branden kan de först ta reda på när allt släckningsarbete är klart och räddningstjänsten är färdiga på platsen. I och med att där inte var några vittnen på platsen så uppmanar nu polisen att alla som gjort iakttagelser i samband med händelsen att ringa till polisen på 114 14 och berätta vad de sett.

https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/annu-en-misstankt-anlagd-brand-i-lund-inatt
https://www.expressen.se/kvallsposten/storbrand-pa-skolomrade-flera-baracker-i-lagor/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Misstänkt anlagd brand på gymnasieskolan Vipan i Lund under natten mot fredagen

  1. ulf

    Skulle vara intressant att se statistik på bränder i byggnader,skolor,bilar etc 15 år bakåt i tiden.Verkar vara ett krig som förs mot Sverige där brand är ett vapen….ett krig mot bl a utbildning……..

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *