Sverige ett riskland?

Anders Tegnell tillbakavisar WHO s utfärdande av en särskild varning för Sverige som riskland, på grund av att smittspridningen åter ökar mycket märkbart.

I WHO s bedömning hamnar Sverige i gott sällskap med ytterligare elva länder: Armenien, Moldavien, Nordmakedonien, Azerbajdzjan, Kazakstan, Albanien, Bosnien-Hercegovina, Kirgizistan, Ukraina och Kosovo. https://www.euro.who.int/…/statement-digital-health-is-abou…

Landet världsbäst med politiker som tillhör bästa ”tjejgänget och en statsepidemiolog som reflexmässigt slår ifrån sig allt negativt som sägs om Sverige och Covid-19, gör det han alltid gör bäst, ”förklarar” varför alla andra alltid har fel. Det dröjer väl inte förrän Anders Tegnell utropar även WHO som alarmister.

Landet världsbäst där det är viktigare att skydda bilden av Sverige än något annat, till och med människoliv.

Landet världsbäst som kräver att all form av kritik ska vänta och att man istället bör sluta upp bakom Anders Tegnell och FHM, om inte ja då betraktas som landsförrädare.

Landet världsbäst med en statsepidemiolog som uttalar sig med syftet att förminska forskare, ja alla som ifrågasätter FHM.

Landet världsbäst som trodde sig veta bäst av alla. Här skulle vetenskap och förnuft bekämpa coronaviruset – i stället för politiskt taktik.

Det har blivit Anders Tegnells tillvägagångssätt, att förklara andra som alarmister, okunniga eller att raljera och säga om forskare och andra debattörer att de ”kände att de hade rätt” när de sa att FHM inte tog pandemin på allvar. https://www.expressen.se/…/pekas-ut-som-alarmister-av-tegn…/

Nu över 5000 döda har Anders Tegnell ännu ingen markkontakt. Han klarar inte ens av att lyssna på WHO. Det är anmärkningsvärt. Den svenska strategin kommer alltså att fortsätta att tillåta mer smittspridning i samhället än några andra länder.

En strategi som samtidigt på något obegripligt sätt skulle skydda äldre och andra svaga grupper.

En strategi man bara kastade ut i samhället med vetskapen om att Sverige inte längre har några förutsättningar att skydda äldre/svaga. Nu härjar viruset på våra äldreboenden, uti landet och människor dör i massor.

Anders Tegnell tycks ha svårt med att förstå att den kritik som framförs och de varningar som utförs angående Sverige inte är tagna ur luften. Det skulle dock inte förvåna mig om Tegnell anammat Socialdemokraterna syn på kritik, att allt handlar om drev och desinformation.


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *