Tre till sjukhus efter skjutning i Älvsjö under torsdagskvällen.

| 26 juni, 2020

Vid 23.30-tiden på torsdagskvällen larmades polisen till ytterligare en skjutning. Denna gången skedde det i närheten av Älvsjö pendeltågsstation. Enligt larmet så skulle flera skott ha avlossats. När polisen anlände till platsen så fann de två skottskadade män i 25-årsåldern. En av männen var vaken och talbar när de fördes med ambulans till sjukhus men hur deras skadeläge var fortfarande okänt vid ett-tiden. Vid samma tid fick polisen samtal från sjukvården att ytterligare en en man inkommit till sjukhuset med skottskador. Denna person kom in på egen hand och inte via ambulansintaget.

Polisen behandlar i nuläget som att där finns samband mellan de tre skottskadade. Polisen har startat en förundersökning gällande försök till mord och flera polispatruller har varit på plats under natten. Vid tre-tiden meddelade polisen att de avslutat arbetet vid Älvsjö pendeltågsstation, men att det fortfarande pågår ett intensivt utredningsarbete. Polisen meddelade då också att sju personer gripits misstänkta för inblandning i skjutningen.
Polisens presstalesperson Åsa Wallentin säger: ”Vi håller på att förhöra samtliga just nu.”

Polisen har även under natten hört vittnen till skjutningen under natten samt kontrollerat ett antal personer och adresser. Men vad dessa intervjuer, kontroller och adressbesök har givit är inte känt. Polisen vill inte gå in på vad som ligger bakom skjutningen. Om det är intern gängkonflikt eller det rör sig om någon konflikt mellan olika gäng.
Under alla omständigheter så visar denna händelse på att Sverige inte är ett tryggt och säkert land längre. Händelsen visar också på att den strategi polisen haft under lång tid med dialogpoliser inte är den rätta vägen att gå när det gäller dessa skjutningar och knivhuggningar.

https://svt.se/nyheter/inrikes/tva-man-skottskadade-i-alvsjo
https://www.expressen.se/nyheter/larm-om-skottlossning-i-alvsjo-i-sodra-stockholm/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *