Carolin Dahlman: Hej då, Miljöpartiet

| 29 juni, 2020

“P1 Morgons intervju med Isabella Lövin (MP) på måndagen var ytterligare ett bevis för att MP verkar tycka att svenska skattebetalares pengar kan och bör användas för att ta hand om all världens lidande (29/6).

“Det viktiga är att vi ska ta ansvar för en värld som ser ut som den gör, där 80 miljoner människor är på flykt, där man faktiskt inte kan sätta ett tak på hur många som kommer att fly nästa år.”

Men även om de flesta av oss vill att färre tvingas fly är kostnaden för att hjälpa många hög, och pengarna måste antingen tas via skattehöjningar eller från andra offentliga budgetar – och därmed är det inte så enkelt som att tala om att ”ta ansvar”.

Realiteter tycks dock inte MP bry sig om. I deras värld finns tydligen oändliga resurser att finansiera stora visioner. Partiet har en förkärlek för fluffiga formuleringar; orden låter så fina, men vad de betyder i praktiken är oklart. Några prislappar redovisas inte.

Exempelvis sa Hirvonen Falk i Aktuellt att: “Flyktingpolitiken är viktig för oss, för det handlar om människor och utsatta barn” (25/6). Men är inte svenska skattebetalare människor? Ska vi hjälpa världens alla utsatta barn, eller var går gränsen?

Följdfrågorna måste ställas och MP måste avkrävas svar, för gång på gång hörs partiet tala i dessa otydliga termer.”

Carolin Dahlman

Läs hennes ledare i KB


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *