Den svenskfödda befolkningen minskar – Är det ett hot mot vår trygghet och demokrati?

| 29 juni, 2020

Under 2000-talet har den folkbokförda befolkningen med utrikes bakgrund enligt SCB ökat med nästan en och en halv miljon, medan delen med svensk bakgrund har minskat med drygt 23 000 personer”, skriver Gunnar Sandelin.

Sverige har låtit mer än sex gånger så många asylsökande få stanna jämfört med genomsnittet för Norge, Danmark och Finland. Det är en stor skillnad som självklart redan påverkat vår trygghet och demokrati.

Gunnar Sandelins analys är viktigt ur flera perspektiv. Ett perspektiv jag vill belysa, och som jag skrivit om många gånger är den negativa påverkan det haft/har på vår trygghet att Sverige i hög grad tar emot män, företrädesvis unga män.

Det enormt stora antalet av unga män som kommit till Sverige har kommit att bli ett reellt problem. Idag går det 116 tonårspojkar på 100 tonårsflickor enligt siffror från Migrationsverket och Statistiska Centralbyrån. Anledningen är de senaste årens mottagande av ensamkommande. Under den extremt stora migrationen till Sverige under 2015 var 71 procent av manligt kön. Det ökade könsobalansen ytterligare. Över tid leder en sådan utveckling till dramatiska skillnader och svårigheter. Sedan 2012 är det 100 000 fler män än kvinnor som har sökt asyl i Sverige i den yngre åldersgruppen, enligt statistik den moderata politikern Stefan Olsson tagit fram. https://stefanolsson.nu/2018/07/19/tva-fragor-i-migrationsdebatten-som-gloms/

2015 ställde sig många sig frågan: Vad kommer hända med Sverige och alla dessa unga män som kommer hit? Det är något forskaren och professor Valerie M Hudson särskilt studerat. I sin studie tittar hon specifikt på Sverige. Hennes forskning pekar ut flera allvarliga negativa konsekvenser där könsfördelningen mellan män och kvinnor ökar. En sådan konsekvens är att vi riskerar få ett våldsammare samhälle med en ökad otrygghet, särskilt för kvinnor. https://www.gp.se/debatt/abnorma-antalet-unga-män-ett-problem-för-sverige-1.15076

Unga män som känner sig marginaliserade av samhället tenderar att samlas grupp eller i gäng för att finna bekräftelse och tillhörighet. Forskning har visat att dessa grupper av män är benägna att ta avsevärt större risker än vad de skulle ha gjort var och en för sig. Marginaliserade män känner dessutom ett större utanförskap när det råder ett underskott av kvinnor i deras ålderskategori. Kriminella gängbildningar och brott mot kvinnor blir närmast en naturlig utveckling. Under de senaste åren har rån mot barn, sprängningar, skjutningar och våldtäkter också ökat. En nyare brottskategori som tagit fart är förnedringsrånen.

Brottsligheten i Sverige är nu så vanligt förekommande, att de knappt blir en nyhet. Det är svårt att förneka att brottsligheten ökat och blivit grövre. Och att den absoluta majoriteten av registrerade brott gäller personer med utländsk bakgrund. Det finns dokumenterat av Brå. Ett trendbrott nu är att för första gången i någon svensk studie finns bland andra generationens invandrare vilket ger oss en stark indikation på att något är fel. Väldigt fel.

https://kvartal.se/artiklar/17383/?fbclid=IwAR2LQrPj2sjNDtVaQyCEhgnB3T3fVRcg16lGdsiH9hiPON3qTxOtUsHtCrA


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Den svenskfödda befolkningen minskar – Är det ett hot mot vår trygghet och demokrati?

 1. Carl den 12

  Sverige är under attack❗❗❗
  Det finns sk människor, som är motmänniskor som ser det positiva i att Sverige blivit ett land där kriminalitet utav den vidrigaste sorten tagit över.
  Det kan vara en granne, kollega, sk vän, någon i ens familj som tar sig rätten att säga att allt är “okej” och att allting är som det ska i Sverige.
  Det våld vi ser riktas mot alla, unga som äldre kvinnor och män, våra äldre och barn, är något dom accepterar och ser som en naturlig del utav utvecklingen?
  Dessa, jag tyvärr tvingas möta i min vardag, röstar på partier som påstår ha som värdegrund att stå för jämlikhet och samtidigt förminskar den öppna droghandeln, prostitution och våld utav alla dess olika slag.
  Dom svänger sig med ordet Rasist, i stället för att se verkligheten och det självklara i att ju fler unga som äldre män, det finns i ett land rent globalt sett.
  Så är det ju självklart ren logik att kriminaliteten ökar❗❗❗
  Dom säger rasist och skambelägger den som ser problemet.
  Jag säger realist, hur dom än försvarar denna dårskap inslagen och förpackad i ett rödgrönt paket.

  Calle ser regeringen som en destruktiv pojkvän till moder Swea, som gett godtycke till att Swea blir hotad, slagen, våldtagen, krossad och tappar sin energi och kraft att läka.
  Hur länge till kan ni med, att stå och försvara och bidra till den ondska, ni förorsakat och röstat på❓❓❓

Kommentarer är stängda.