Svenskarna fjärde fattigast i Västeuropa – fattigast i Norden

| 22 juli, 2020

“Enligt förmögenhetsrapporten Credit Suisse Wealth Report 2019 var de svenska privatpersonerna de fjärde fattigaste i hela Västeuropa (det som låg till väster om den gamla kommunistiska järnridån), och allra fattigast bland de nordiska länderna.

Svenska privatpersoner har i median en förmögenhet på 41 852 USD, inklusive bostaden, vilket placerar oss som fattigast i Norden och fjärde fattigast i Västeuropa. Portugal har gått om oss sedan 2017, när de var de enda som var fattigare. Samtidigt har nu reformerna för grekerna börjat ge effekt och de har blivit fattigare än svenskarna, även om italienare och spanjorer fortfarande är rikare, rejält. Nya fattigare än svenskarna är tyskarna och nederländarna. Man ska komma ihåg att utvecklingen på bostadsmarknaden och börsen spelar in här, och tyskarna sänks fortfarande av att ha absorberat DDR där befolkningen hade i princip noll.”

Läs mer i Cornucopia


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •