PS NYHETSSIDA

ProjektSanning är en nyhetssida som vänder sig till en bred publik. Det läsarna har gemensamt är ett intresse av att läsa nyheter eller argumenterande texter om händelser i svensk politik och samhället. Vår uppgift är att erbjuda er läsare artiklar från olika medier, skribenter och journalister: vi hämtar ifrån traditionell media, Facebook, Twitter, bloggar och olika nyhetssajter. Våra egna skribenter skriver också egna texter varje dag. Även ni läsare är välkomna att maila texter som vi om möjligt publicerar.


PS I SIN HELHET

ProjektSanning (PS) kom till för att bidra i samhällsdebatten och utgöra en plattform där läsarna ges en rimlig möjlighet att säga sitt utan att attackeras av osakliga och inte underbyggda argument. Vi vill att samtalen om Sveriges problem och svensk politik ska ta sig ur fällan att ständigt debattera anklagelser om rasism och främlingsfientlighet.

PS kan dessvärre konstatera att många som gör sin röst hörd eller uttrycker sin åsikt löper stor risk att utsattas för hat, hot eller ”Guilt by Association”. Det bidrar till en snedvriden debatt, i sämsta fall hindrar det människor att dela med sig av sina åsikter. Det utarmar det offentliga samtalet, och det i en tid då vi behöver prata mer varandra, inte mindre. Det är naturligtvis viktigt att kunna synliggöra skiljelinjer. Men man bör ta sitt eget ansvar, visa respekt och sträva efter att förstå den andres åsikt eller perspektiv.

PS är medveten om att många vill hindra den konstruktiva debatten, sannolikt därför att man inte vill erkänna/kännas vid de samhällsproblem vi står i och inför. De som i akt och mening är ute efter att misstänkliggöra andra /PS, beskriva andra/oss nedvärderande eller brunsmeta dem som deltar/oss, kommer inte ges möjlighet att kommentera våra inlägg mer en gång.

PS är opolitisk i den meningen att vi inte stöttar ett specifikt parti, däremot ser vi gärna att ett starkt högerblock återupprättas. Vi ser också gärna att oppositionen tar det där viktiga klivet som visar att man enats om att Stefan Löfven behöver bytas ut som statsminster.

PS erbjuder tre plattformar: nyhetssidan, Facebook och Twitter. Allt vårt material är alltid gratis att ta del av. Det står er  fritt att dela eller använda material från PS, det vi vill i gengäld är att ni hänvisar till  PS som källa.

Madeleine Lilja Rönnquist, grundare av PS

 


 

Ledarskribent & Grundare

Madeleine Lilja Rönnquist, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, påbörjad forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribenter

Göran Walther

 

 

 

 

 

 

Jan-Ove Malmgren

Jan Ove Malmgren

 

Torsten Sandström, professor em i civilrätt vid Lunds universitet

 

 

 

 

 

 

 

Ted S Strand

 

 

 

 

 

 

Herman Gill

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Vilks

Lars Vilks – konstnären konceptualisten målaren skulptören

 

 

 

 

 

 

 

Gästskribenter

Staffan Marklund, har en kandidatexamen i retorik, kallar sig frihetlig socialist och  radikaldemokrat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Käll- och Säkerhets-ansvarig

Anny Eliasson

 

Art Director

Henrik Lilja Rönnquist