Jimmie Åkesson öppnar för att straffa asylaktivister som gömmer illegala invandrare!

| 14 april, 2018
Än en gång levererar Jimmie Åkesson klara besked. I Ekots lördagsintervju så sa Åkesson att de som gömmer illegala invandrare kommer att bli straffade om Sverigedemokraterna kommer i regeringsställning. Det var ett av de ämnen som diskuterades var en tidigare motion som Sverigedemokraterna lagt fram, att kriminalisera medhjälp till illegala invandrare som gömmer sig i Sverige. Intervjuaren Monica Saarinen undrade om Åkesson stod kvar vid den linjen.
På den frågan svarade Jimmie Åkesson: “Har du fått ett avslag, ett avvisningsbeslut, då ska du ju inte vara kvar i landet. Den som bidrar till att du blir kvar i landet begår i mina ögon ett brott. Det bör vara straffbart.”
 
Sarinen frågar då. “Vilket straff då?”
 
Jimmie Svarar: “Det vet jag inte.Jag tycker bara att det är ganska absurt att det inte är kriminellt att hysa personer, att hjälper personer, att gömma personer som inte ska vara i vårt land.”
 
Ett annat ämne som avhandlades var vilka skillnader som Jimmie Åkesson ser mellan nya partiet Alternativ för Sverige och Sverigedemokraterna.
På den frågan svarade Jimmie: “De har en annan typ av nationalism som vi inte står för. Jag tycker att man kan bli svensk. Svenskheten för mig sitter i hur man beter sig och jag menar att det är en helt avgörande skillnad.”
En annan fråga var hur han såg på Ungern och internationell kritik mot Ungern.
När han fick den frågan passade han på att ge SVT och Sveriges Radio en bredsida. Han sa: “Jag tänker att väljarna i Sverige inte heller har en chans att göra ett välinformerade val därför att vi har en vänsterdominans i Public Service till exempel. Så det är inget unik för Ungern.”
 
På det svaret nappade Monica Saarinen direkt. Hon frågade: Vad menar du med vänsterdominans i svensk Public Service?
Jimmie svarade: ” Jag menar precis det. Det är väldigt tydligt.” Han fortsatte med: ” Det är alldeles för många misstag som sker. Man glömmer bort att berätta vad olika ”mannen på gatan” har för partibeteckning. Ja, det är en väldigt tydlig…
Saarinen säger och frågar: Ja, det har skett ett antal… misstag, absolut. Men du menar att det är den rätta beskrivningen av hur Public Service arbetar?

Jimmie svarar på detta: “Jag tror nog att om man jobbar inom Public Service och den bubblan, så är man väldigt nöjd med sitt arbete och tror att man har en seriös ambition. Men sen så ingår man i den här bubblan så man förstår inte att man ger vinklad information, att man ger vinklade nyheter.

Jag är väldigt kritisk till hur Public Service fungerar idag och det finns säkert anledning att vara kritisk till hur Public Service fungerar i Ungern också.”
 
Göran Walther
 
https://nyheteridag.se/jimmie-akesson-oppnar-for-att-straffa-asylaktivister-som-gommer-illegala-invandrare/
 
Här är en länk till lördagsintervjun, det är bara att gå in och lyssna på Jimmie Åkesson.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1054348?programid=3071
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •