Krypa under stenen

| 14 april, 2018

Det är alltid trevligt när politiker jag inte gillar visar sina rätta färger. De gör liksom halva jobbet själva, och jag slipper skriva långa inlägg om varför inte bara deras poltik är olämplig utan också varför de själva är det.

Nu har Annie Lööf varit i farten. Visst man kan ha överseende att någon ibland kan uttrycka sig slarvigt, eller säger ogenomtänkta saker, men när människor som har språket som arbetsverktyg då ska högre krav ställas, det är bara så. Det gäller framför allt politiker.

Är det verkligen för mycket begärt att en folkvald politiker som dessutom försörjs av folket, som alltså ägnar sig på heltid åt politik, inte uttrycker sig respektfullt när relevanta frågor ställs? Så som Lööf svarar i denna tweet (se nedan) är faktiskt under all kritik. Lööf bemöter en fråga genom att be frågeställaren att krypa tillbaka under den sten denne kom ifrån.

Jag vet inte vad hon kommer skylla på, dålig dag, att hon slant på tangenterna eller att hon var allmänt stressad, oavsett är det faktiskt omöjligt att förstå varför, annat än att Lööf inte har respekt för sin egen roll som partiledare eller för någon annan heller för den delen. Personligen tycker jag Lööf kan krypa tillbaka under sin egen sten och rädda sig själv från framtida olämpligheter.

https://twitter.com/dragonxxx/status/984872279569063936?s=12

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp