Den märkliga våldsbejakande hatvänstern.

| 29 april, 2018

Man kan undra om Jonas Sjöstedt med partivänner tycker att sveriges egna IS-liknande aktivister gör ett bra jobb? De hymlar knappast med att de tillhör vänstern även om många förmodligen röstar på Kommunistiska Partiet.
V hette tidigare VPK och synen på uppror, anarkism, husockupation, trädkramning och våldsamma demonstrationer var synonym med partiet och aktiviteterna hade uppenbart VPK-väljarnas stöd i media.
VPK ogillade att berlinmuren revs och Lars Ohly var uppenbart ledsen över det (finns ett UG-avsnitt om detta) vilket betyder att partiet ville ha kvar öststatstyret och den tragiska separationen mellan öst och väst där människor inte ens fick besöka sina släktingar. Detta säger allt om hur extremt V är i sin grund för de äldre VPK-väljarna fortsatte ju bara att rösta på ett parti som bytt namn.
 
Idag har vänsterextremisterna totalt hatfokus på extremhögern och att störa ett fridfullt ickeextremt riksdagspartis samtliga offentliga framträdanden. Man sysslar också med en vilsen vandalisering av migrationsverkets lokaler och det finns gott om antisemitism bland aktivisterna.
Och Jonas Sjöstedt låter dem hållas – trots att de är starkt förknippade med V.
 
Det märkligaste av allt är nog att dessa aktivister kastar sten på polisen sida vid sida med de utlandsfödda ungdomar som drivs av samma hat. Vänstern fanns med redan i Husby i maj 2013 och passade på att sympatisera med det lokala ungdomsbusets polishat. De är kompisar och hatpolare helt enkelt och betraktar sig säkert som “brothers in arms”.
 
Så här beskriver BRÅ och SÄPO en typisk våldsbejakande vänsterextremist i rapporten “Våldsam politisk extremism” (Rapport 2009:15). Tyvärr fokuserar beskrivningen på hatet mot nassarna (och SD) och antisemitism och andra dumheter nämns inte ens.
Sidan 8 och 9 i rapporten:
 
“Så här är det. Jag är mot fascism i alla dess former. Jag tänker bekämpa fascismen som jag vill, hur jag vill och när jag vill. Jag accepterar inte maktens lagar, jag tror inte på demokrati. Fria val är ett skådespel. Alla smörjer sina krås på bekostnad av vanliga människors slit. Överklassen, borgarna, företagsledarna, fackpamparna med sina lakejer till så kallade vänsterpolitiker är tjuvar och banditer. De snor åt sig kakan medan majoriteten lever i otrygghet eller under hot om varsel. Polisen är nationalstatens väktare med uppdrag att bevara det rådande orättvisa maktförhållandet. Jag och mina kamrater skiter i deras lag och skapar vår egen. Det här är en motreaktion. Vi vägrar samarbeta. Vi går kampens väg. Vi slår tillbaka. Vi söker obeveklig och ständig konfrontation. Marknadens diktatur och kontroll över samhället kommer inte att försvinna om vi inte krossar det. Systemet är korrupt i grunden, nu är det dags för strid.
 
Jag föraktar politikerna. Jag föraktar polisen. De ser högerextrema rörelser som ett välkommet inslag i vårt öppna samhälle. Polisen gör allt för att försvara fascisterna. Polisen står i vägen för vår kamp mot kapitalism och fascism. Men vi ger oss inte. Vi utför ett kontinuerligt och enträget, hårt och slitsamt antifascistiskt arbete. Vi ser nazisternas existens som en öppen attack mot oss och vår värdighet och vi ska driva bort alla nazister från gator och torg. Polisen gör ingenting när de kommer krypande ur sina hålor och attackerar socialistiska arrangemang. Någon måste göra något. Vi slår tillbaka. Vi är inte rädda för det fascistiska våldet. Vi attackerar nazisterna i deras hem. Häller färg i deras brevinkast, limmar igen låset till deras dörrar, skrämmer dem på flykt. Vi slår dem, vandaliserar deras hem och bränner deras bilar. Hör ni det? Vi attackerar er i era hem, i era bilar, på era jobb och i era skolor. Ni är aldrig säkra. Vi kommer alltid att vara där och påminna er om konsekvenserna av er personliga aktivism. Om ni gömmer er letar vi reda på er.
 
När vi kommer blir nazisterna rädda och flyr. De springer gatlopp i panik. De tar skydd i butiker och på fik. De gömmer sig bakom väktare och poliser. Den som inte hinner undan, den som lämnas i sticket av sina fega nassekompisar, sparkar vi ner och misshandlar. Vi tillrättavisar nazisterna med några käftsmällar. Vid senaste sammandrabbningen försökte en fly men han fick en välriktad spark i bröstet innan han fortsatte löpa. En annan nazist fick ett knä i ansiktet och sedan en spark i magen. Efter det la de kängorna på ryggarna och sprang fortare än jag har sett någon springa. Tack alla kamrater som var med och misshandlade skiten ur nassarna.
 
Varje försök till nazistisk upptrappning motarbetar vi. Vid deras årliga demonstrationer möter vi upp med traditionella våldsamma gatukonfrontationer. I år avgjordes slaget och vi antifascister stod som segrare. Vi tryckte ner nazisterna i skosulorna och nu vågar de inte visa sig av rädsla för antifascistisk repression. Vi satte in det tunga artilleriet och evenemanget avslutades med flera fall av grov misshandel.

Jag har, tillsammans med mina obundna kamrater, tryckt tillbaka nazisterna. Och vi ska fortsätta kampen och krossa alla former av nazistisk aktivitet och organisering. Det är krig och jag är en motståndskämpe.”

http://www.sakerhetspolisen.se/download/18.635d23c2141933256ea1d1c/1381154798451/valdsam_polextr_2009.pdf

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •